Dün, Zonguldak yine tarihi bir ana tanıklık etti. İşçi dayanışması ve emeğin gücü, güne damgasını vurdu.

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu olan Türk İş Sendika'sı , binlerce üyesi ile birlikte, Genel Başkanımız Ergün Atalay'ın liderliğinde  Madenci Anıtı önünde, emeğin gücünü ve işçi sınıfının dayanışmasını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Sayın Ergün Atalay, işçinin özlük haklarının korunmasını ve  gelişmesini, yine enflasyon karşısında alım gücü her gün daha da zayıflayan emekçinin, mali ve sosyal haklarının geliştirilmesini hükümet yetkililerine, kararlılıkla haykırdı.

Mitinge katılım sağlayan en başta,Madenci emekçilerimiz olmak üzere, Türk Metal İş Sendikası emekçilerimize, Sağlık Emekçilerimize ve katılım sağlayan tüm STK'lara teşekkür ederim.

Zonguldak emeğin başkentidir.
İlmek ilmek, her yanı alın ve emek kokan şehrimizin misafirlerinden birisi de,Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası genel başkanı Hakan Toy'du.
Kimdir bu Hakan Toy...?
Bir sağlık emekçisi, işçi sınıfının önderi, On binlerce üyesi olan, Türkiye Sağlık İsçileri Sendikası'nın genel başkanı...

Ama,herşeyden önce bir ağabey, bir dost, bir sırdaş ve işçi sınıfının lideri...

Yakın zamanda Zonguldak'da ve bölgemizde bu isim gündem olacak.

Niye biliyor musunuz?...
Batı Karadeniz bölgemizde bulunan tüm sağlık emekçisi kardeşlerime, ağabeylik yapmak adına Zonguldak'da yakın bir zamanda Şube açılışı gerçekleştiriyor...!

Emeğin başkenti olarak, soy adın gibi "TOY"LUĞUN ( Osmanlı'da Hakandan sonraki, devlet adamı) uzun yıllar konuşulacak...

Sonsuz teşekkürler, sayın Genel Başkanımız Hakan TOY...

Murat İleri