İnsan hangi açıdan bakıyorsa o açıdan gözünün gördüğüne inanıyor. Bazıları bu görüş açısının dışında kalan görüntüleri yok kabul eder, bazılarıda o görmediği,göremediği görüntülere düşman olur.
Birde insan sevdiğinin kusurlarını ararda bulamazmış,sevemediğinin-sevmediğinin her hali ise göz bebeğine batarmış.
İşte son yıllarda ERDOĞAN’ıda bir türlü sevemeyenler hiç bir başarıyı göremedikleri gibi ezbere bazı söylemlerlede kötüler dururlar.
Bunlardan biride efendim şu kadar Üniversitemiz varmış ama kalite çok düşmüş,
Öğrenciler boş ezberlerle diploma alıyorlarmış,
Üniversiteler bilimsel çalışmalardan uzaklaşmış,
Mış mış mış…..
Halbuki İstatikler Dünyanın en iyi 100 ve 500 Üniversiteleri arasına Ülkemizdeki üniversitelerden girenlerin sayısının her yıl artmakta olduğunu gösteriyor.
Üniversitelerimiz enerjilerini eskiden olduğu gibi Sağ-Solla…….
Laik-Antilaik çekişmeleri ile…….
Türbanlı-Türbansız kavgaları ile harcamak yerine,
Enerjilerini ve dikkatlerini çağın gereği olan bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmelere yoğunlaşmada kullanmaktalar.
Bu günlerde neredeyse her gün bu minvalde güzel haberler alıyoruz.
Üniversitelerimizin başarılarını gösteren en son haberlerden bazılarına bakalım;
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarihi başarıyı X hesabından paylaşıp, İTÜ'de proje takımlarının bizleri gururlandırmaya devam ettiğini,“Danışmanlığını bizzat yaptığım İstanbul Teknik Üniversitesi Vefa Havacılık Takımı, 20 farklı ülkeden 151 takım ile ABD'de organize edilen roket mühendisliği yarışması "Spaceport America Cup" Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışmasında 10000 feet kategorisinde ülkemizi temsil ederek DÜNYA ŞAMPİYONU oldu. Bu büyük başarıyla bizleri gururlandıran takımımızı yürekten kutluyorum.”şeklinde duyurdu.
Enerji sektörünün büyük buluşması Boğaziçi Üniversitesi’ndeydi.
Boğaziçi Üniversitesi, 25-28 Haziran 2024 tarihlerinde 70 ülkeden 450 delegenin katılımıyla 45. IAEE Uluslararası Konferansı’na ev sahipliği yaptı.
Bu yılki konferansın teması, enerji sistemlerimizi daha sürdürülebilir, güvenli, verimli ve erişilebilir bir geleceğe doğru dönüştürmenin aciliyetiydi .
Bu yıl 45.’si düzenlenen Uluslararası Enerji Konferansı, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) tarafından gerçekleştiriliyor. 4.000'den fazla enerji uzmanından oluşan küresel üyeliğe sahip ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan IAEE, kritik enerji konularında araştırma, eğitim ve diyaloğu teşvik ediyor. 100’den fazla ülkede üyesi bulunan IAEE’nin sektörün gelişimine yön veren konferansları dışında “The Energy Journal”, “Economics of Energy & Environmental Policy” ve “Energy Forum” gibi enerji dünyasında önde gelen yayınlarıda bulunuyor.
Okullarımıza,
uzay mühendisliği bölümleri….Robotik kodlama ve yapay zeka bölümleri….Ön yüz-arka yüz,arka yüz-ön yüz yazılım geliştirme bölümleri…Bulut bilişim operatörlüğü bölümleri…..Dijital dönüşüm elektoniği bölümleri…..Siber güvenlik bölümleri……Oyun geliştirme ve programlama bölümleri….Otonom sistemler Teknikerliği bölümleri…Nükleer-Güneş-Rüzgar enerji ile ilgili bölümler açılıyor.
Şimdi siz karar verin Üniversitelerimiz (aslında Ülkemizin durumu) o kadarda kötümü ?
Gerçekler görünür ama görmek istemeyen yönünü gerçeklerin ters yönüne çevirir.
Sizde görüş açınızı gerçekleri görebilecek istikamete çevirip,yalandan dolandan kurtulup gerçeklerle tanışsanız iyi olur diye düşünüyorum.