Sadece Temmuz ayında her biri ayrı müjde gibi olan ve gelişen Türkiye‘nin habercisi olabilecek gelişmelere bir bakalım;

Çinli elektrikli araç devi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolar değerinde yatırım yapma kararı aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BYD arasında 8 Temmuz’da imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye'de yıllık 150.000 araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kurulacak. Bu tesiste 5 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor ve 2026 yılının sonunda üretime başlaması hedefleniyor.

Bu yatırım, 27 yıl sonra Türkiye'ye yapılan ilk doğrudan otomotiv yatırımı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor da Türkiye'de üretim yapmak için başvurularını tamamladı.

******************
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli uydu Türksat 6A, 9 Temmuz’da Türkiye saatiyle 02.30'da Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle Fırlatma Kompleksi 40'tan uzaya gönderildi.

Dünyadan 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak Türksat 6A, 20 adet Ku Band aktarıcısıyla hizmet verecek. 8,4 kilovat güce sahip, 4 bin 229 kilogram ağırlığındaki Türksat 6A ile Türksat'ın hizmet verdiği kapsama alanı Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'yı içerecek şekilde genişleyecek.

Uydunun faaliyete geçmesiyle Türkiye, kendi haberleşme uydularıyla dünya nüfusunun yüzde 65'inden fazlasına ulaşabilir hale gelecek. Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfus da 3,5 milyardan 5 milyarın üzerine çıkacak.

Türksat 6A, yüzde 80'in üzerindeki yerlilik oranıyla Ankara'da TUSAŞ'taki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde (USET) Türk mühendisleri tarafından üretildi. Türksat 6A Projesi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türksat müşteri, TÜBİTAK UZAY proje yöneticisi, ASELSAN, TUSAŞ ve CTECH firmaları ise proje yürütücüsü kurumlar olarak yer alması………

*********************

Hızlı Trenden Süper Hızlı Trene geçerek Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya düşürecek projenin son aşamaya gelmiş olması……..

***********************
Astana’da Şanghay Zirvesine çağrılarak,Çin,Rusya gibi üye ülke liderlerle birebir görüşmelerin yapılmış olması………

************************

Yunanistan’ın AB ve ABD üzerinden kurduğu baskıya rağmen KKTC’nin tanınmasının ilk adımı olabilecek adım olarak Türk Devletler teşkilatında gözlemci üye olmasının sağlanması…….

**************************

KKTC’deki 20 Temmuz’da yapılacak kutlamalardada Devletimizin bütün kurumları ve heybetli Askeri gücüyle boy göstermesini göremeyenlere,
anlayamayanlara ve mutlu olamayanlara,
sadece Nefret gözünü açık tutanlara ne anlatsak vız gelir.