Ayrıca, bölgedeki maden arama faaliyetlerine karşı çıkarak, çevresel ve sağlık risklerine dikkat çekti ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Gaziler Gençlik Merkezi’nde Etkinliklerle Buluştu... Gaziler Gençlik Merkezi’nde Etkinliklerle Buluştu...

Derneğin açıklaması:

"Devrekli Muhtarlar Derneği olarak bölgemizde ve ülkemizin her hangi bir yerinde Emniyet güçlerimize yönelik gerçekleştirilen hain saldırışiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırılar, toplumumuzun güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan emniyet mensuplarımıza ve onların temsil ettiği değerlere yapılan birer saldırıdır.
Halkımızın huzurunu ve güvenliğini tehdit etmeye yönelik bu tür alçakça eylemler, asla amacına ulaşamayacak ve birliğimizi bozmak isteyenlere karşı her zaman dik duracağız. Devrekli Muhtarlar Derneği olarak Emniyet teşkilatımızın her zaman yanındayız.
Ayrıca;
Maden aramaları, doğal kaynakların çıkarılması ve ekonomik kazanç elde edilmesi açısından önemli olsa da, bu tür faaliyetlerin çevreye ve toplum sağlığına olumsuz etkileri göz ardı edilmemelidir. Bölgemizde yapılması planlanan maden aramalarına karşı durmamızın temel sebebi, bu faaliyetlerin doğaya ve yerel ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar verme potansiyelidir.
Maden çıkarma işlemleri, toprağın, su kaynaklarının ve havanın kirlenmesine yol açarak tarım alanlarının verimliliğini düşürebilir, yeraltı sularını kirletebilir ve yaşam alanlarımızı tehdit edebilir. Bunun yanı sıra, maden faaliyetlerinin oluşturacağı gürültü ve toz, bölge halkının sağlığını doğrudan etkileyebilir.
Bizler, bölgemizin doğal güzelliklerini ve çevresel dengelerini korumak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak adına maden aramalarına karşı çıkıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, ekonomik kalkınmanın çevreyle uyumlu şekilde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, bölgedeki maden arama çalışmalarına karşı sesimizi yükseltiyor ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Devrek Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ