Zonguldak’ın İncivez Mahallesi Sarmaşık Sokak’ta, sabah saatlerinde yapılan KPSS sınavı nedeniyle yaşanan park sorunu, mahalle sakinlerini adeta çileden çıkardı. Sınava katılan adayların aileleri tarafından gelişi güzel bırakılan araçlar, trafiği felç etti. Araçların düzensiz park edilmesi nedeniyle caddeye ne araç girebildi ne de çıkabildi.

Vatandaşlardan Sert Tepki: "Özgürlüğünüz Başkalarının Hakkını İhlal Ediyor!"

Mahalle sakinleri, yaşanan durum karşısında büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar, sınav nedeniyle park edilen araçların acil durumlarda büyük sorunlara yol açabileceğini belirterek, “İncivez Mahallesi Sarmaşık Sokak’ta yaşanan bu durum kabul edilemez. ‘Senin özgürlüğün bittiği yerde başkasının özgürlüğü başlar’ demişler. Arabaları gelişi güzel bırakıp sınava gidiyorsunuz. Burada herhangi bir olağanüstü durum olursa, yolu tek şeride düşürdünüz, ne olacak hiç düşündünüz mü? Veliler bu sözüm sizlere," şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Olağanüstü Durumlarda Tehlike Arz Ediyor

Vatandaşlar, caddenin tamamen kapatılmasının olası bir acil durumda büyük tehlike yaratacağını vurguladı. İtfaiye, ambulans gibi acil müdahale araçlarının bölgeye girememesi halinde yaşanabilecek olumsuzlukların altını çizdiler. Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için daha dikkatli ve duyarlı davranılması gerektiğini ifade ettiler.

Yetkililere Çağrı: Trafik Düzenlemesi Yapılsın

Mahalle sakinleri ayrıca, yetkililerden bu tür durumların önüne geçilmesi için trafik düzenlemeleri yapılmasını ve park sorununa kalıcı çözümler getirilmesini talep etti. KPSS gibi büyük katılımlı sınavlar sırasında benzer sorunların yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söylediler.

Elvanpazarcık gençleşiyor! Genç başkan durmuyor Elvanpazarcık gençleşiyor! Genç başkan durmuyor

Whatsapp Image 2024 09 01 At 12.05.41

Muhabir: Emre Can BAYRAM