Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na (TTK)  yer üstünde istihdam edilmek üzere alınacak 132 işçi için 8 bin 16 başvurdu.

Yılın ilk karı yağdı! Yılın ilk karı yağdı!

Gazeteci Akyüz’ün, TTK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kurumun yer üstünde ihtiyaç duyulan 15 ayrı sanatta istihdam edilecek 132 işçi için, 5 günde 8 bin 16 işsiz ordusu başvurdu.

YER ÜSTÜNDE İSTİHDAM EDİLECEK BAZI SANATLARDAKİ İŞÇİLER, GEREKLİ HALLERDE YER ALTINDA DA ÇALIŞTIRILACAKLAR 

TTK’nın müessese müdürlükleri Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’da da kuvvetli akım tesisatçısı 15 kişi, kaynakçı 7 kişi, mekanizasyon presçi 33 kişi, numuneci maden ocağı 5 kişi, motor imalat bakım ve onarımcı 8 kişi, mekanikerci (kompresör) 13 kişi, vinç operatörü 19 kişi, yıkama makinesi operatörü (maden) 2 kişi, temel imalat (talaş) ve montajcı 13 kişi, dökümcü 1 kişi, bilgisayar destekli makine ressamı 2 kişi, ağaç işleri teknisyeni 1 kişi, genel alan temizleme görevlisi/meydancı 2 kişi, iş makineleri operatörü 4 kişi ve şoför/yük taşıma 7 kişi olmak üzere yer üstünde istihdam edilecek toplamda 132 işçiden bazı sanatlarda olanların gerekli hallerde yer altında da çalıştırılacakları duyurulmuştu.

TTK’DAN DUYURU YAPILMIŞTI

TTK Genel Müdürlüğü’nün, 2 Ekim 2024 tarihinde kurumlarının resmi internet web sitesinden yapılan duyuruda, şöyle denilmişti:
“Kurumumuzun yer üstü iş yerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere 15 sanatta toplam 132 nitelikli işçi alımı Nitelikli yapılacaktır. 

‘İŞÇİ SAYISI KADAR ASİL, 4 KATI KADAR DA YEDEK ADAY BELİRLENECEK’

Alınacak işçiler, yönetmelik hükümlerine göre noter kura çekimi sonucunda tespit edilecektir. Kura çekimi sonucunda, her sanatta işe alınacak açık işçi sayısı kadar “Asıl”, açık işçi sayısının 4 katı kadar da “Yedek” aday belirlenecektir.
132 Nitelikli İşçi Başvuru Şartları ve Sanat Bilgileri Tablosu için TIKLAYINIZ

‘24 EKİM 2024 TARİHİNDE ELEKTRONİK NOTER KURA ÇEKİMİ YAPILACAK’

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, 7.10.2024 – 11.10.2024 tarihleri arasında çıkılacak ilana başvuranlar arasından “Asıl” ve “Yedek” adayları belirlemek üzere, 24.10.2024 Perşembe günü saat 10.00’da Zonguldak Belediyesi Aşık Veysel Kültür Merkezi (Eski İş Sağlığı ve Güvenliği Binası) salonunda halka ve basına açık olarak Zonguldak 1. Noteri tarafından Elektronik Kura Çekimi yapılacaktır.”
 

Muhabir: Orhan Akyüz