İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür kayıp olan Narin Güran’ın cansız bedeninin Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde bulunduğunu açıkladı. Küçük kız, 21 Ağustos tarihinde kaybolmuş ve o günden bu yana arama çalışmaları devam ediyordu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma ekiplerinin acı haberi verdiğini belirtti.

Köye Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından Tavşantepe Mahallesi'nde köye giriş ve çıkışlar, basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandı. Bölgeye yalnızca kolluk kuvvetleri ve ilgili yetkililer girebiliyor.

Bölge 8 Defa Arandı

Narin’i bulmak için Diyarbakır'daki ekipler ve Ankara’dan gelen özel bir ekip koordineli olarak çalıştı. Mahalle ve çevresi tam 8 kez arandı, ancak Narin’e dair herhangi bir iz bulunamamıştı. Nihayet yapılan yoğun çalışmalar neticesinde küçük kızın cansız bedenine ulaşıldı.

Ağabeyi İlk Gözaltına Alınan Kişi Oldu

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili ilk gözaltına alınan kişi ağabeyi oldu. Ağabeyin kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındığı, ancak bu izlerin kime ait olduğu belirlenemediği için serbest bırakıldığı açıklandı. Çene yapısı örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek karşılaştırma yapılmasına rağmen net bir sonuç elde edilemedi.

Amca Salim Güran Tutuklandı

Narin’i arama çalışmaları devam ederken, olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Narin’in amcası ve aynı zamanda mahallenin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkeme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını tutuklama gerekçesi olarak gösterdi. Salim Güran’nın avukatı karara tepki gösterdi.

Adalet Bakanı’ndan Açıklama

Ev Alacaklar Dikkat! Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranını Düşürdü Ev Alacaklar Dikkat! Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranını Düşürdü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran’ın tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm devlet kurumlarının olayın aydınlatılması için seferber olduğunu belirtti. Bakan Tunç, DNA testleri sonucunda Salim Güran’ın Narin’in anne-babasının aracında bulunan DNA örnekleriyle uyuştuğu için tutuklandığını açıkladı. Bakan ayrıca, tutuklamanın bir tedbir olduğunu, suç şüphesine dayandığını ve yargının bu süreci titizlikle değerlendireceğini vurguladı.

Editör: Ahmet Furkan Sav