Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Bu kılıçları kime çekiyorsun?" sorusunu sordu ve ordudaki disiplini korumak adına çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

"Ordumuzun Yıpratılmasına İzin Vermeyiz"

Erdoğan, Kara Harp Okulları'ndaki mezuniyet töreninde bazı kişilerin kılıç çekmesiyle ilgili olarak, bu davranışın ordunun imajını zedelemeye yönelik bir girişim olduğunu belirtti. "Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz," diyen Erdoğan, bu tür hareketlerin kabul edilemeyeceğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarının korunacağını söyledi.

"Temizlenmesi İçin Adımlarımızı Atıyoruz"

Ev Alacaklar Dikkat! Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranını Düşürdü Ev Alacaklar Dikkat! Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranını Düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile bu konunun detaylı olarak görüşüldüğünü açıkladı. Erdoğan, "Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz," diyerek, disiplinin sağlanması adına gerekli adımların atılacağını duyurdu.

Erdoğan, ayrıca ordunun itibarını zedelemeye çalışanlara karşı gerekli önlemlerin alındığını ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti.

Editör: Ahmet Furkan Sav