Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Mücahit Dede arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, memur maaşlarına önemli bir zam getirdi. Sözleşme kapsamında, memur maaşlarına "Sosyal Denge Tazminatı" adı altında 7.250 liradan başlayan bir zam yapıldı.

Samimi Ortamda İmza Töreni

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Mücahit Dede arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, samimi bir atmosferde gerçekleşti. Belediye Başkanı Kantarcı, Tüm Yerel Sen üyeleri ve diğer katılımcılarla birlikte Belediye'ye ait Piramit Kafe'de sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Değişen Siyasi Dengelerin Etkisi

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkan Mücahit Dede, son seçimlerle birlikte ülkede siyasi dengelerin değiştiğini belirtti. Dede, elde edilen sonuçların çalışanların ekonomik ve demokratik haklarında ilerleme sağlamayan uzlaşmacı sendikacılığın yara aldığını vurgulayarak, yeni sözleşmenin çalışanlara nefes aldıracağını dile getirdi.

Sosyal Denge İçin Adım Atıldı

Eyvah eyvah! 2 mahallede sular yok Eyvah eyvah! 2 mahallede sular yok

Belediye Başkanı Kantarcı ise ülkede sosyal dengelerin bozuk olduğunu ifade ederek, sözleşmenin çalışanların durumunu bir nebze de olsa iyileştirmek için yapıldığını belirtti. Kantarcı, ekonomik kriz nedeniyle hem çalışanların hem de işverenlerin memnuniyetsiz olduğunu söyleyerek, umarım ülkede koşulların değişeceğini ve herkesin insanca yaşam düzeyine erişeceği bir ücrete kavuşacağını ifade etti.

Sözleşme Detayları

Toplu iş sözleşmesine göre, Başkan Yardımcılarına 7.250 lira, birim müdürleri, müdür vekilleri, müdürlük sorumlusu, Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu sorumlusu ile spor ve sosyal tesisler sorumluluğu yapanlara 6.500 lira, şef ve şef vekilliği yapanlara 5.000 lira ve diğer memur ile sözleşmeli personele ise 4.250 lira Sosyal Denge Tazminatı ödenecek. Sözleşmenin süresi 6 ay olarak belirlendi ve 01.01.2025 tarihinden itibaren yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak.

MEMURLARA 7250 LİRADAN BAŞLAYAN ZAM - Ereğli Önder Gazetesi

Editör: İrem Karagöz