Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine emeklilere tek seferlik 5.000 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. Bu yıl da benzer bir uygulamanın olup olmayacağı, milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor.

Türkiye Emekliler Derneği'nden Talepler

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, yaptığı açıklamada Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla geçen yıl yapılan 5.000 TL’lik ikramiyenin devam ettirilmesini istedi. Tokgöz, bu ödemelerin birçok emeklinin kışa hazırlık yapmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, ikramiyenin her yıl bir maaş tutarında verilmesi gerektiğini belirterek, bu uygulamanın emeklilerin Cumhuriyet Bayramı’nı daha coşkulu kutlamalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

İkramiye Ödemeleri Hakkında Bilgiler

Yaklaşık 17 milyon emekli, Ramazan ve Kurban Bayramları’nda yılda iki kez ikramiye alıyor. Geçtiğimiz yılki ödemelerin üçüncü bir ikramiye olarak gerçekleştiği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemenin bu yıl da devam edip etmeyeceği ise henüz kesinleşmedi. Eğer yeni bir düzenleme yapılırsa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Gelecekteki İkramiye Miktarları

2025 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda ikramiye alacak. Geçtiğimiz yıl 3.000 TL olarak belirlenen bayram ikramiyelerinin 2025 yılında ne kadar olacağı ise henüz açıklanmadı. Bayram ikramiyeleri, genellikle bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına aktarılıyor.

Emekliler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bu yıl verilip verilmeyeceğini sabırsızlıkla bekliyor.

YD-ÜFE'de Yüzde 32,35'lik Tarihi Artış! YD-ÜFE'de Yüzde 32,35'lik Tarihi Artış!

Ekonomi Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi