Uzun Mehmet’in kömürü bulmasından sonra yıllar yılı kara altını yer yüzüne çıkartıp Türk ekonomisinin lokomotifi olan ve Zonguldak’ı da Zonguldak yapan cesur insanlar Madencilerdir.

Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

30 bin şehir olarak kurulduğu bildirilen eski Zonguldak’tan artık eser yok. Kollarından zorla tutulup ocaklara alındıkları söylenen ve 60 bin dolayında madencilerin çalıştığı Karaelmas diyarında kömürün değerinin yerini artık enerjinin baş aktörü Doğalgaz oldu.

Günümüzde halen maden ocaklarında 7 bin dolayında işçi TTK’yı ayakta tutmaya çalışıyor. Yüzeyde kalmayan kömürün derinlere 400-500 metre ve hatta daha fazla kotlarına kadar inmesi münasebetiyle maliyetlerin artması zarar kelimesinin gündemdeki yerini koruması TTK’nın geleceğinin ne olacağını sorgulatıyor.

Tüm bunlara rağmen milli servet olan Taşkömürünün gün gelir de her zaman lazım olacağı gerçeğinden hareketle ne pahasına olursa olsun ocakların sürekli açık tutulması ve sonsuza kadar çalıştırılmasının da şart olduğunun altını çiziyor ve madencilerimizin bu güzel ve anlamlı fotoğrafıyla da süslüyoruz. Haber-Yorum: Mustafa Emen

Ocak

Editör: İrem Karagöz