Ligin 2. Yarsının son 4 maçında güzel bir performans ortaya koyarak Taraftarlarını Play-Off yolunda umutlandıran Zonguldak Kömürspor takımı Play-OFF’un içinde yerini sağlam tutmaya çalışan ve İstanbul’daki ilk maçta yendiği rakibi  karşısında kelimenin tam anlamıyla Tepe’ye toslayarak tepetaklak oldu ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılarak camiayı a şok etti.

Maça mutlak kazanmak için çıkan Kırmızı-Lacivertli futbolculara taraftarlar maç öncesi tek tek yanlarına çağırarak moral verdi (OLEY) çektirdi. Soğuk ve zemini çok kötü bir sahada oynanan karşılaşmada konuk takım maçı izleyenlere parmak ısırtarak beklenenin üzerinde muhteşem bir futbol ortaya koyarak ilk dakikalardan itibaren Zonguldakspor’a presle adam adama oynayarak ve ayağa paslarla yıldırdı ve zaman zaman da Sinan’ın koruduğu kalede gol aradı. Zonguldakspor ilk 45 dakika süre içerisinde Sancaktepe kalesine sadece bir kez ciddi atakta bulunabildi ve 45. Dakikada bulduğu net fırsatı 4 metreden üstten dışarı atınca ilk yarı da 0-0 bitti.

O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi! O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi!

Zor geçeceği belli olan bu karşılaşmanın 2. Yarısının ilk anlarında atak başlayan Zonguldakspor’un hızı sadece 5 dakika kadar sürdü ve konuk ekip yine pres yaparak ve sahanın her yerine zıpkın gibi biterek Kömürspor’a adım dahi attırmayarak yeniden oyun kontrolünü ele alarak sağlı sollu ataklarla etkili olmaya başladı ve nitekim 55. Dakikada sağdan yakaladığı kontratakta ceza sahası dışına kesilen ortayı iyi takip eden David yerden düzgün ve sert bir şutla kaleci Sinan’ı avlayarak 1-0 öne geçen golü attı.

Golden sonra daha da moral kazanan Sancaktepespor takımı şiddetli şekilde yağan kara rağmen fırtına gibi Zonguldakspor’un moral bozukluğunu iyi fırsat bilerek oyunu defansına gömmedi ve aksine daha da atak oynayarak futbolu güzelleştiren taraf oldu. Bir türlü toparlanamayan Zonguldakspor takımı rakibi karşısında maalesef haftalardır oynadığı güzel futbolunu ve aldığı başarılı sonuçlarını Sancaktepespor önünde sahada dökülerek karşılık verdi.

Dakikalar 90’ı gösterdiğinde 6 dakika uzatma gösterilse de Kırmızı-Lacivertli oyuncular bu defa kötü futboluna bir de penaltı yaptırtarak oyunu iyice rakibe teslim ederek bu penaltı vuruşuyla da sahadan 2-0 mağlup ayrılarak Play-Off yolunda çok büyük bir yara aldılar.

Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekirse Zonguldakspor eline geçirdiği bu tarihi fırsatta maalesef rakibi karşısında hak edici bir futbol sergileyemedi ve konuk takım Sancaktepespor analarının ak sütü gibi 3 puanı hak etti ve yerini de sağlamlaştırdı.

Bu maçtan alınacak çok dersler var, bu kadar iyi futbol oynayan ve son haftalarda Play-Off kapısını zorlayan Zonguldakspor’a ne oldu da bu kadar sahada tel tel döküldü. 90 dakikada rakip kalede sadece 1 tek pozisyon bulan temsilcimiz gerçekten tüm camiayı şoke etti. Üstüne üstelik Teknik Direktör Serkan Afacan maç bitiminde hakemlerin üstüne yürüyerek itirazlarını sürdürmesi sonucu önce sarı ardından da kırmızı kart görerek haftaya oynayacakları zorlu Çorum maçında takımın başında olmayacak tam bir amatörce hareket yapmıştır. Maç bitmiş adamlar hak etmiş neye itiraz ediliyor sonuç mu değişecekti.

Neyse uzatmanın anlamı yok maç geride kaldı ve Zonguldakspor hak edici bir futbol oynamadı ve kötü bir darbe aldı bundan sonra geride kalan maçlara odaklanmak ve ligi sonuna kadar kovalamak lazımdır. Kalan diğer her maçı FİNAL olarak görüp ona göre hazırlanılmalıdır.

Editör: TE Bilisim