2015 yılında kömürü ile tanınan ilimizdeki bir lisede idareci olarak çalışmaya başladım.

Edirne, Manisa, Tokat, Bolu, Artvin, Lefkoşa gibi yerleşim birimlerindeki okullarda öğretmen, şef, idareci olarak çalıştığım için neyi nasıl yapacağımı yeterince biliyordum.

Yeni başladığım okulda siyasal, sendikal sürtüşmeler / entrikalar / ayak oyunları / eğitimcilere yakışmayan tutumlar sebebiyle 4 müdür yardımcısı ve 20 kadar öğretmen birbirine girmiş halde ve iletişimleri sıfır düzeyindeydi. Okulun her tarafından sefillik, vasatlık, boş vermişlik akıyordu…

Kötü gidişi durdurmak, tersine çevirmek için kaymakamdan, belediye başkanından, eğitim müdüründen vb. yardım almaya çalıştım. Ancak, hiçbirinin rahatını bozmaya, çalışmaya, kafa yormaya niyeti yoktu. “Çayını iç kurumuna dön, usluca oyalan” modundaydılar.

İlk 3 ay zarfında yerel idarecilerden zerre destek tedarik edemedim. Sümüklü CIA köpeğinin her türlü faaliyetine yıllarca katılmış tiplerden bir iş çıkmayacağını idrak edince 10 bin civarında şirketin, derneğin, vakfın e-posta adresini temin ederek okulun içinde bulunduğu vaziyeti izah ettim.

4 yıllık zaman zarfında 380’den fazla kişi, kurum, dernek, vakıf, şirket, holding vb. okula araç-gereç desteğinde bulundu. Öğrencilerin ve eğitim mekanlarının eksiklerini çok büyük oranda karşıladık. Sadece kendi okulumun değil yakın çevredeki birçok okulun eksiklerinin giderilmesine de katkı yaptık.

Sahte, Gladyo uzantısı, karanlık yapıların tetikçisi, ihaleci, çökmeci kişilerin aparatı bir sarı sendikanın entrikalarına daha fazla tahammül edemeyerek 2019 yılında ilin “bastonuyla” bilinen başka bir okuluna nakil talep ettim. Bu okul da tamamen Gladyo uzantısı sendikanın elemanlarının etkisindeydi. Rahatlarının bozulmasını hiç istemediler. Eğitim yapmadan, üretimden, projeden kopuk biçimde ilerlemek istiyorlardı.

İlçenin en büyük mülki amiri de Gladyo uzantısı yapının fikirlerini destekliyordu. Eğitim müdürü(?) ise hiçbir sınavı kazanamamış, sadece din dışı bir cemaatin mensubu olması hasebiyle koltuğa oturtulmuştu.

Bu liyakat yoksunu, siyasal/dinsel desteklerle eğitimi bozmak için her fırsatı değerlendiren tiplere 2 yıl tahammül edebildim.

Son 3 yıldır başkentin güzide bir özel okulunda idareci/koordinatör olarak çalışıyorum. Burada ağaların, sahte şeyhlerin, CIA ajanı yapıların, tetikçilerin, sarı sendikaların zerre hükmü yok. Herkes sadece işini yapıyor. Verimsiz, bilgisiz kişiler 1 gün bile barınamıyor.

Kömürü ile tanınan ilin valileri son 10 yıldır sık sık değişiyor. Kendisinin işine karışmak haddime değil. Ancak, yıllarca ağlak/sümüklü sahte mehdinin her faaliyetine iştirak etmiş, hiçbir sınavı kazanamamış tiplerle “eğitimde” bir sıçrama yaptırması olası değildir.

Ali Özdemir

Eğitimci-Yazar-Yayıncı

0505 220 83 85

www.aliozdemir.net

20.07.2024