Zonguldak ilinin var oluş sebebi olan eski adıyla (Ereğli Kömür işletmeleri) ve şimdiki adıyla (Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK) da 70’li yıllarda 40-50 bin işçi çalışırken zaman içerisinde devletin üstünde kambur ve zarar ediyor gerekçesiyle gelinen noktada 7 bin dolayındaki işçisi ile sürekli “kapansın-özelleştirilsin-kambur” gibi çıban başı gösterilerek yetkililer de sağıra yatmaya devam ediyor.

Ayıptır, günahtır, yazıktır.
Nasıl bir anlayıştır bu.
Bu şehrin tek kelimeyle babası durumunda olan TTK’nın kapanması veya özelleştirilmesi demek Zonguldak’a ihanettir.
TTK’ya neden sahip çıkılmıyor?
Zonguldak’ın siyasetçileri milletvekilleri nerede?
TTK can çekişirken sizler neredesiniz?
Nerde kaldı yerli-milli sözleri?
Dünyanın savaş ortamı ile çalkalandığı bir dönemde TTK kapanırsa ve kömüre ihtiyaç duyulursa (ki duyulacak) ne yapacaksınız?
Termik santrallara kömür verilmezse yabancı devletler kömürü keserse enerjiyi nereden bulacaksınız?
Dünyanın en kaliteli kömürüne sahip olan ve yer altında 150 senelik kömür rezervinin olduğu ifade edilen Zonguldak’ı böylesine dışlamak ve kırmızı kart göstererek oyun dışı bırakmanın vebalini nasıl ödeyeceksiniz?
Zonguldak’ın 5 Milletvekili var neden Ankara’yı sürekli rahatsız etmiyorsunuz ve böyle bir durumun ülkeye ve Zonguldak’a büyük darbe vuracağını neden dile getirmiyorsunuz? Bir araya gelip siyaseti bir kenara bırakıp Zonguldak’ın geleceği için neden mücadele etmiyorsunuz?
CHP Milletvekili Sayın Deniz Yavuzyılmaz’ın bu konuda hakkını yemeyelim. TTK’nın sıkıntısını zaman zaman yerel ve ulusal basında dile getiriyor ama yetmiyor, yeterli gelmiyor. Zonguldak halkı sizleri oraya meclise neden gönderdi ve neden TTK için birlikte hareket etmiyorsunuz?
“Zonguldak’ın milletvekili mi var?” gibi sözler kulağınıza gelmiyor mu?
Bizler rahatsız oluyoruz da sizler bu üsluptan rahatsız olmuyor musunuz?
TTK’yı neden dert etmiyorsunuz?
Bizler izliyoruz takip ediyoruz ve TTK’nın özelleştirme ve kambur laflarından rahatsız oluyoruz da sizler rahatsız olmuyor musunuz?
GMİS sendikası da yaptığı açıklamalarla bu işi rayına oturtamaz.
“Yaptırmayız, kapattırmayız, özelleştirmeyiz” gibi basit açıklamalarla hiçbir yere varamazsınız. Devlet zamanı geldiğinde ve düğmeye bastığında ne yapacaksınız?
Madencileri sokağa mı dökeceksiniz?
Atı alan Üsküdar’ı geçtiğinde eyleme geçseniz ne olacak?
Devleti mi karşınıza alacaksınız? Boş işler bunlar boş.
Uyumayın, uyanın beyler. TTK elden gidiyor ama siz hala bunun farkında değilsiniz. Bakmayın siz siyasilerin böyle bir şeyin olmadığı gibi söylemlerine.
Yağmur yağıp sele dönüştüğünde selin önüne kim geçmiş ki siz geçeceksiniz.
Ey Milletin vekilleri bu gizliden yürütülen TTK sorununu kökten çözün.
Çözün ki bu vebalden kurtulun.
TTK’nın yakasını bırakın…
Zamanında bende bu kurumun ekmeğini yiyip emekli olan bir kişi olarak diyorum ki TTK size fazla gelir. Herkes işini adam gibi yapsın. Kalın sağlıcakla…
 

Zonguldak Haberleri