Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Ankara Misafirhanesi’nin çatısının onarımı için ihaleye çıkıldı.
Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
başkentteki TTK Ankara Misafirhanesi’nin çatısının yenilenmesi ve dış cephe ısı yalıtımı yapılması için ihale yapılacak.

“TTK TARAFINDAN İSTENMEYEN ÇALIŞANLAR DEĞİŞTİRİLECEK”

Palamut’u telefon yaptı! Kulağına koyup müşterileri çağırdı Palamut’u telefon yaptı! Kulağına koyup müşterileri çağırdı

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Misafirhanede yapılacak işler arasında özetle yıkım ve sökümler, iskele kurulumu, çatı işleri, mantolama ve boyanın yanı sıra diğer işler yer almaktadır.
Yüklenici firma iş süresince TTK’nın çalışma şartlarına uygun ve yeterli sayıda işinin uzmanı teknik elemanı bulunduracak, çalışanların listesini ve belgelerini idareye sunacak, çalıştırdığı elemanların genel huzuru ve ahlakını bozacak hal ve hareketlerinden sorumlu olacak, sorun yaratan, TTK tarafından istenmeyen çalışanlar derhal değiştirilecektir.
İmalatlar; onaylı projelere, proje detaylarına, mahal listesine ve teknik şartnamede verilen
hususlara, ilgili standartlar ve konuya ilişkin mevzuat hükümlerine uygun şekilde yapılacaktır.

‘TÜRK STANDARTLARINA UYGUN MALZEMELER KULLANILACAK’

Tüm imalat sorumluluğu, imalat esnasında kullanılacak malzeme ve ekipmanlar yüklenici tarafından sağlanacaktır. 
Malzemelerde istenen kalite standartları, garanti belgelerinin geçerliliği, yapılan işlemlerin proje ile uygunluğu idare tarafından onaylanmadıkça bir sonraki imalata geçilmeyecektir.
İmalatlar için gerekli olan her cins malzeme inşaat sahasına getirilecek, olumsuz hava ve çevre koşullarından korunacaktır.
Bütün imalatlarda şartnamelerde belirtilen özelliklere ve ilgili Türk standartlarına uygun malzemeler kullanılacaktır. Türk standardı  bulunmayan malzeme ve numuneler idarece kabul edilecek uluslararası bir standarda uygun olacaktır ve bunların uygunluğunu kalitesini gösteren belgeler yüklenici tarafından idareye onay için sunulacak, uygun görülmesi halinde kullanılabilecektir.
İnşaatların yapımı esnasında kaldırılan, bozulan veya hasar gören yol, altyapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar, vb. alanlar eski haline getirilecek şekilde onarılacaktır.

“YIKIM VE SÖKÜM İŞLERİ UYGUN PERSONEL TARAFINDAN YAPILACAK’

Tüm yıkım ve söküm işleri çalışmaları uygun tesis ve ekipmanlar ile uygun personel tarafından yapılmalıdır.
Yapılan işlerde çelik iskele kullanılacaktır.
Misafirhane cephelerinde bulunan klima anten, çanak, vb. teçhizatların demontaj ve
mantolama sonrası montajı yüklenici tarafından yapılacaktır. Yüklenici bu işlemler için idareden herhangi bir talepte bulunmayacaktır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 8 Ekim 2024 Salı günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Muhabir: Orhan Akyüz