Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara’da televizyon ve gazetelerin temsilcileriyle bir araya gelerek enerji politikalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, özellikle elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

“Fiyat Artışı Öngörmüyoruz”

Bakan Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını vurguladı. Konuyla ilgili, "Bu süreçte elektrik ve doğalgaz fiyatlarına herhangi bir artış öngörmüyoruz. Arz güvenliğimiz için gerekli tedbirleri alıyoruz ve ciddi bir fiyat desteği sağlıyoruz" dedi.

Dernek’ten önemli açıklama! Yardım isteyenlerin imdadına koşacaklar Dernek’ten önemli açıklama! Yardım isteyenlerin imdadına koşacaklar

Enerji Arzı ve Bölgedeki Gerilim

Bölgedeki gerilimin enerji arzına etkisi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, İran’daki enerji tesislerine olası saldırıların doğalgaz arzını etkileyip etkilemeyeceği konusunda şunları söyledi: "İran ile uzun dönemli bir doğalgaz anlaşmamız var. Eğer doğalgaz altyapısında bir sıkıntı olursa arz etkilenebilir. Ancak temel stratejimiz arz çeşitliliğini sağlamak. LNG anlaşmalarımız da bu stratejinin bir parçası."

Yüksek Tüketim Gruplarına Özel Strateji

Bayraktar, enerji fiyatlarına dair uzun vadeli planlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, yüksek tüketim yapan gruplar için özel bir strateji geliştirdiklerini açıkladı. "Tüketim ortalamasının iki katı üzerinde enerji tüketen gruplara, bu işin bedelini ödemeleri gerektiğini söyleyeceğiz. Amacımız, gerçekten ihtiyaç sahibi gruplara daha fazla destek sağlamak" dedi. Ayrıca, doğalgaz tüketiminde il ve iklim bazlı değerlendirmelere ihtiyaç duyulduğunu, Erzurum ve Antalya gibi şehirlerde farklı tüketim ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kalkınma Yolu Projesi ve Enerji

Enerji fiyatlarının bölgedeki gerilimlerden etkilenmemesi için alternatif enerji güzergahları üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Bakan Bayraktar, Kalkınma Yolu projesinin enerji hattına dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. "Kalkınma Yolu mutlaka bir enerji yoluna dönüşmeli. Bu konuda Iraklı muhataplarımıza da gerekli mesajları ilettik" dedi.

Editör: İrem Karagöz