Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Genel Müdürlüğü’nün duyurusunda şöyle denildi:
“Kurumumuzun yer üstü iş yerlerinde 4857 Sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere işe alınacak olan toplam 44 nitelikli işçi alımı için Zonguldak 1. Noteri tarafından 02.05.2024 tarihinde yapılan kura çekimi sonucunda ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak  Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ gereği kurumumuzda iş başı yapan adaylardan, deneme süresinde iş akdi fesih edilen 1 kişi yerine sıradan yedek aday çağrılmıştır.
5.Etap Yedek listesi için TIKLAYINIZ
 
İstenen belgeler
Yedek olarak davet edilen adayın, çalışacağı sanat ile ilgili aşağıda istenen belgelerle birlikte 05.09.2024-13.09.2024 tarihleri arasında TTK Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı İşçilik Servisine müracaat etmesi gerekmektedir.
 
Önemli uyarı
Kuradan çıkmış olmak tek başına işe girmeye hak kazandırmaz. Başvuru şartlarında istenen belgelere sahip olmayan, TTK Beden Gücü Yönergesine göre istenecek sağlık muayenesini geçemeyen, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacak olan arşiv araştırmasına göre işe girmeye engel bir durumu olan kişiler işe alınmayacaktır.

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğünce alınan iş başvurularında beyana esas işlem yapılıp evrak kontrolü yapılamadığından, evrak-belge kontrolü kurumumuzca yapılacak olup başvuruda istenen diploma ve belgelere sahip olmayan adayların belgeleri geçersiz sayılacaktır.

Yedek adayın yanında getireceği belgeler 
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, diploma veya ‘çıktı’ aslı ve fotokopisi, (ayrıca mesleğe göre istenmiş olan ek evrakların asılları ve fotokopileri), 4 adet fotoğraf, varsa sigorta sicil numarası ve sigorta giriş tarihi, varsa askerlik terhis belgesi, nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi.

Belgeler eksiz olacak 
Belgelerinden herhangi biri eksik olan adayların hiçbir belgesi kesinlikle alınmayacaktır, belgelerin şeffaf dosya içerisinde getirilmesi gerekmektedir.
İşçi alımıyla ilgili tüm duyurular kurumumuzun internet sayfasından yapılacak olup kişilere ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.”

Muhabir: Orhan Akyüz