TCDD İşçi Alımı İlanı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), iş yerlerinde çalıştırılmak üzere toplam 109 işçi alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 84 tren teşkil ve 25 istasyon operasyon işçisi belirsiz süreli sözleşmeyle işe alınacak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

TCDD’nin iş gücü talepleri, illere göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı gözetilerek 6 Eylül’e kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayımlanacak. İş başvurusu yapmak isteyen adaylar, belirtilen tarihlerde İŞKUR’un web sitesinden gerekli işlemleri yapabilecek.

Castrop-Rauxel Heyeti Zonguldak’ta! Castrop-Rauxel Heyeti Zonguldak’ta!

Başvuru Şartları ve Detayları Nerede Yayımlanacak?

Başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken şartlar, evrak teslim tarihi ve yeri, sözlü sınav tarihi ve yeri gibi tüm bilgiler TCDD’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Başvurularını yapıp İŞKUR tarafından belirlenen nihai listede ismi bulunan adayların, belirtilen tarihlerde evraklarını TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyor.

Hangi İllerde Alım Yapılacak?

İşçi alımı için başvuru yapacak adayların 31 yaşından gün almamış olmaları şartı aranıyor. Alım yapılacak toplam 109 işçi, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Eskişehir, Kırıkkale, Karabük, Zonguldak, Kayseri, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Adıyaman, Malatya, Sivas, Hatay, Konya, Kütahya, Isparta ve Afyonkarahisar illerinde görevlendirilecek.

Başvuru Süreci Nasıl Olacak?

TCDD'nin işçi alım süreci için adayların dikkatle takip etmesi gereken tarihler ve başvuru şartları, İŞKUR ve TCDD'nin resmi kanallarında duyurulacak. Adaylar, başvuru ve gerekli evrak teslim süreçlerini takip ederek, belirlenen tarihlerde işlemlerini tamamlayabilirler.

Editör: İrem Karagöz