Şehrin onlarca yerinde bulunan devasa ve kötü fotoğraflarınızı kaldırtınız. Eskişehir, Tekirdağ, Aydın, Ankara, Konya, Aksaray, İstanbul gibi illerin merkezlerinin başkanlarının “makyajlı” resimleri hiçbir yerde yoktur.

- Sahipleri kirli, mafyatik bağlantıları olan, egemen kapitalizmin tüketim kültürünü dayatan uyduruk TV kanallarında konuşmalar yapmayınız. Bu kanallar size sürekli olarak ajitatif, kışkırtıcı, tuzak sorular yöneltmektedir.
 
- Belediyeye personel alımlarını şeffaf, ilanlı, duyurulu, açık biçimde yapınız. Fazla, iş üretmeyen, sık rapor alan kişileri işten çıkarınız.
 
- Uhdenizdeki tüm yabancı, lüks, ithal, masraflı, hurdalaşmış, çok yakıt tüketen araçları satıp sadece yerli ürünler satın alınız.
 
- Sosyal medya sitelerinde (X, Instagram, Facebook vb.) varayoğa video ve metin yayınlamayınız. Her bir videonun çekimi, montajı, süslenmesi için kamunun paralarının çarçur edildiğini, bu işleri yapan çok sayıdaki personelin hak etmediği paraları aldığını biliniz.
 
- Başka illerde görülen, 40-80 TL’ye 3-4 kap yemek sunan lokantaları siz de açınız. Zira özel sektörün bazı girişimcileri hiç utanmadan bir çorba için 100-150 TL talep edebilmektedirler.
 
- Vasat, lümpen, çomar, detone, eğitimsiz, soytarı tiplere konser verdirip halkın parasını çarçur etmeyiniz. Bu paraları kitaba yatırınız. Şehir merkezinde 100 bin civarı kitap içeren, 24 saat açık bir kütüphane oluşturunuz.
 
- Çirkin, sanatsal değeri olmayan, dikkat dağıtan, fazla elektrik enerjisi harcayan anıtları, yontuları (heykel), ilan panolarını, süslemeleri derhal kaldırtınız. Almanya’nın, Hollanda’nın, Fransa’nın, Belçika’nın, Gürcistan’ın, KKTC’nin sayısız şehrini gördüm. Hiçbirinde böyle berbat, lümpence, çomarca örneklere rastlamadım.
 
- 3 yıldır Ankara’da çalışıyorum. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin başkanlarının hiçbiri sizin gibi çerçöp işlerle meşgul değildir. Lütfen bu çizginizi değiştiriniz. Yılmaz Büyükerşen gibi bir rol modeli olmaya çalışınız.
 
- Hiçbir değeri, etkisi, başarısı, becerisi olmayan sahte yerel medya organlarına destek olmaktan vazgeçiniz.
 
- Hiçbir başarısı olmayan spor(?) kulüplerini parasal açıdan desteklemekten vazgeçiniz. Şu anda sunmakta olduğunuz gelir kapılarını geri alınız.

- Taşralı, düşük nitelikli siyaset dükaları ile polemiklere girip zaman kaybetmeyiniz. 
 
- Kaldırım, park, heykel, konser vb. için lüks harcamaları terk ederek bilime, teknolojiye, kültüre, sanata, edebiyata yöneliniz.
 
Ali Özdemir
Eğitimci-Yazar-Yayıncı
www.aliozdemir.net
0505 220 83 85
19.10.2024