Zonguldak gündeminin dilinden düşmeyen “AK Parti adayı kim olacak?” sorusu nihayet açıklığa kavuştu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla mevcut Belediye Başkanı Dr. Selim Alan yeniden Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

AK Parti eski Milletvekili ve Devrek eski Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ın kesin olarak aday olacağı beklentilerine böylece nokta koyuldu. Selim Alan’cılar sevinirken, Özcan Ulupınar’cılar ise üzüntü yaşadı. Karar Cumhurbaşkanının ağzından çıkınca partililer arasında da “REİS ne derse odur” konuşmaları güne damga vurdu.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan karar açıklanasıya kadar ser verip sır vermedi ve basına yaptığı açıklamasında da, “Biz Cumhurbaşkanımızın sözüne bağlıyız, ne söylerse arkasına dizilir koşarız. Ben olayım veya olmayayım AK Parti adayının kazanması için gece gündüz çalışırız.” açıklaması yapmıştı.

Gelinen noktada Selim Alan aday gösterildi ve bazı kesimler Selim aday gösterilirse “Kazanamaz” şeklinde günlerce yorumlar yaptı. Bu yorumlara karşılık Selim Alan ise son derece iddialı konuşmalarda bulundu ve “Ben seçimi yüzde 60 oyla kazanırım” dedi.

Özcan Ulupınar gerek Belediye Başkanlığı ve gerekse Milletvekilliği yaptığı dönemlerde bıraktığı izlenimlerle Zonguldak’lıların gönlüne girmeyi başardı. Efendi kişiliği ile göz doldurdu ama geçen dönemki seçimlerde yaptığı bazı yanlışlar Ankara Genel Merkez tarafından dikkate alınmış olacak ki kendisine onay çıkmadı. Yapacak bir şey yok, sonuçta bir aday çıkacaktı ve o isim de Selim Alan oldu.

Asıl bundan sonraki seçim süreci çok önemlidir. Aday olmakla seçimi garanti görmek için henüz çok erken. Bu defa karşısında tam kenetlenen CHP var ve adayı da ön seçimle gelen Tahsin Erdem’e partililerden büyük destek var. Selim Alan’ın ekibiyle birlikte çok koşması ve çalışması gerekiyor. Yaptığı ve yapacağı hizmetlerin ne olduğunu ve ne olacağını seçim çalışmalarında vatandaşlara anlatması ve onların tam kalbine girmesi gerekiyor. Kendisi hakkında kamuoyunda yayılan “Egolu-tepeden bakıyor” gibi eleştirileri çürütmesi gerekiyor.

“Benim halkım ve bu şehir için hayallerim var. Zonguldak için daha çok güzel projelerim var” dediği düşüncelerini konuşarak, anlatarak seçmenlerine anlatması gerekiyor ki, hitabe şekli çok düzgün olmasının verdiği avantajla da hakkında çıkan söylentileri seçime 2 ay gibi bir sürede aşması bekleniyor.

AK Parti seçmenlerin ve oy kullanacak vatandaşların da iktidar desteğinin gücünü hesap ederek şehre hizmet anlamında oylarını iyi hesap ederek sandığa atmalarının da büyük önemli olduğunu net olarak ifade etmek isterim. Karşısındaki rakip CHP adayıdır ve Zonguldak’ta da bir CHP gerçeği olduğu asla unutulmamalıdır.

CHP ADAYI TAHSİN ERDEM

ZAİMOĞLU BAŞKANI AÇIKLADI!

Zonguldak’ta dört gözle beklenen AK Parti Belediye Başkan adayının Selim Alan olarak açıklanmasından sonra CHP tarafında adeta bayram havası var. Sebebi de seçimleri garanti olarak kazandık şeklinde yorum yapmaları. Yani Özcan Ulupınar aday olarak gösterilmiş olsaydı işlerinin kolay olamayacağını söylüyorlar.

Kim mi söylüyor bunu. CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu söylüyor.

Her Çarşamba günü akşamı SAAT 20.00’de Kanal Z televizyonunda yaptığım SİNYAL programıma konuk ettiğim Osman Zaimoğlu kendisine sorduğum seçimler ile ilgili sorumda Tahsin Erdem için “Adayımız değil de sürekli Belediye Başkanımız Tahsin Erdem” şeklindeki açıklamaları maç başlamadan bitiş düdüğünü çalan hakem gibiydi ve Tahsin Erdem’i Başkan olarak ilan etti.

Doğal olarak partisinin adayını tutması ve göklere çıkarmasına diyecek laf yok ama iktidar destekli bir partinin adayını ve seçim kazanmış birini yok sayması “büyük lokma ye ama büyük konuşma” sözünü hatırlattı. 31 Mart’a daha 2 aydan fazla bir süre var. Rakibi hiçe almak ve ringe çıkmadan nakavt ettik gibi göstermek bakalım sandıkta nasıl karşılık bulacak.

Ben bu seçimin sonucunu gerçekten çok merak ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum. Şayet yeniden Zonguldak halkı iktidarın desteğini ve hizmetlerin devam etmesini de dikkate alarak yeniden Alan’ı Başkan olarak seçerse Osman Zaimoğlu bakalım nasıl bir açıklama yapacak?

Benim her zaman söylediğim bir söz var. Selim Alan da olsa Tahsin Erdem de olsa bu bizim başkanımız olacak. Zonguldak’ın başkanı olacak. Hadi bakalım hayırlısı bu konuda daha çok yorumlar yaparız…