Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), güç kaynağı ihalesine çıktı.
TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; kurumun müessese müdürlüklerinden Amasra’ya 2 adet, Armutçuk’a 8 adet, Karadon’a 16 adet ve Üzülmez’e 10 adet olmak üzere 36 adet kendinden emniyetli güç kaynağı ünitesi teminine yönelik ihale yapılacak.
“İhalenin şartnamesinde, özetle şu bilgiler yer alıyor:
“Kurumumuzun ihtiyacı olarak gaz izleme sistemine ait PC21 ara istasyonlarında kullanılmak üzere
yeraltında kendinden emniyetli güç kaynağı ünitesi ihaleyle satın alınacak.
‘AĞIRLIĞI 55 KİLOGRAMDAN FAZLA OLMAYACAK’
Ağırlığı batarya dahil 55 kilogramdan fazla olmayacaktır. Cihazlar bütün standart ve yardımcı ekipmanları ve aksesuarları şartnameye göre çalışır durumda teslim edilecek.
Avrupa Konseyi’nce onaylanmış bir kuruluş tarafından tanzim edilmiş sertifikalar, teklifle birlikte verilecek. Satın alınacak cihazlar yeni ve yapımcının en son seri imalatından olacak.
‘24 AY GARANTİ VERİLECEK’
İmalatçı firma teçhizatları her türlü dizayn, malzeme ve işçilik hatalarına karşı geçici kabul tarihinden itibaren 24 ay süre için garanti taahhüt edecektir.
Malzemelere garanti süresi içinde yapılacak bakım, onarım ve yedek parça teminine ait işlemler firma tarafından ücretsiz ve en fazla 10 iş günü içerisinde gerçekleştirilecek. Arızalı ünitelerin firma servis merkezinde onarılması gerektiği durumlarda, oluşabilecek her türlü (nakliye, nakliye sigortası, nakliye hasarı vb.) masraf firma tarafından ödenecek.
İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ
İhaleye katılacaklar, tekliflerini son tarih 4 Şubat 2025 Salı günü saat 15.00’e kadar verebilecekler.
İhaleyle ilgili bilgiler, kurumumuzun resmi internet web sitesinde detaylı yer almaktadır.”
“BU CİHAZLARLA KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE İNSAN HAYATININ KORUNMASI HEDEFLENMEKTEDİR”
TTK Genel Müdürlüğü yetkilileri, gazeteci Orhan Akyüz’e yaptıkları açıklamada,
kurumlarına temin edecekleri kendinden emniyetli güç kaynağı cihazların maden ocaklarındaki olası durumlarda sistemin takip ve izlenebilir olması açısından büyük önem arz ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Maden ocaklarının en önemli sorunlarını teşkil eden unsurlardan biri de patlama üçgenindeki ayaklardan tekilini teşkil eden ateşleme kaynaklarını kullanarak emniyetli almaya çalışmaktır. Kurumumuzun maden ocaklarındaki tüm teçhizatların kullanım yerine göre özellikleri bulunmaktadır. Kurumumuz, çalışanlarının ve tesislerinin güvenliğinin sağlanması açısından teknolojinin tümü yeniliklerini yakınen takip etmekte ve gerekli malzemeleri hızla temin ederek kullanmaktadır. Bunların arasında da kendinden emniyetli cihazlar büyük yer tutar. Kendinden emniyetli cihazlarla kazaların önüne geçilmesi ve insan hayatının korunması hedeflenmektedir. Çünkü bu cihazları tercih etmemizdeki en yegane sebep, genellikle en çok kullanılan ve geniş uygulama alanına sahip koruma yönetimi olmalarıdır.”