Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte artık pek çok kişi ailesiyle ya da sevdikleriyle kısa ya da uzun vadeli tatil planlarını devreye sokmaya başladı. Elbette tatil dönemlerinde yaşanan yoğunluğa bağlı olarak trafikte yaşanan kazaların arttığını bu noktada atlamamak gerekiyor. Yurt içinde ya da yurt dışında çok daha güvenli bir koruma sağlamak adına sigorta teminatını genişletmek son derece önemlidir. Arabasıyla yola çıkacak olanlar için genişletilmiş bir Kasko Sigortası iyi bir çözümdür.

Kasko Sigortası yenileme zamanlarınızda planlarınızı sadece o süreç için değil yılın tüm dönemleri için düşünmelisiniz. Kasko teklif zamanında tatil yapacağınız dönemleri de hesaba katarak sizin için en ideal poliçeyi oluşturmalısınız. Kasko Sigortası bu konuda genel olarak tatil dönemi arabalarıyla yolculuğa çıkacak olanların beklentilerini karşılamaktadır.

Kasko Sigortası ile Tatil Keyfiniz Kâbusa Dönüşmesin

Kasko Sigortası’nın anlam kazandığı dönemlerden biri de tatil dönemleridir. Özellikle de yaz tatili başta olmak üzere sömestr tatili ya da bayram tatili gibi dönemlerde risk düzeyi artabilmektedir. Kasko sahibi olmak en azından ekonomik açıdan ciddi bir koruma yaratır. Tatile çıkmadan önce Kasko yenileme dönemlerinize gelip gelmediğinizi kontrol etmelisiniz.

Kasko isteğe bağlı bir sigorta türüdür ve neticede 1 senelik dönem dolduktan sonra sigortalılar süreci uzatmakla yükümlü değiller. Fakat tatile çıkmadan önce bu konuya özel olarak dikkat etmekte yarar vardır. Tatil zamanlarınızda herhangi bir trafik kazası ya da benzer bir olumsuzlukta sigorta poliçeniz mali açıdan sizin adınıza kurtarıcı olacaktır. Bu nedenle yola çıkmadan önce sigorta yenileme işlemlerini, diğer tüm hazırlıkların bir parçası olarak görmek gerekir.

Tatil planlarını karayolu ile yapacak olan kişiler için kapsamlı bir Kasko Sigortası olmazsa olmaz bir unsurdur. Bu nedenle yolculuk öncesinde aktif durumdaki sigortanızı detaylı şekilde kontrol edip eksiklerinizi tamamlamalısınız. Trafiğe çıkan araç sayısının normal dönemin çok üzerinde olduğu tatil dönemlerinde yola sigortasız çıkmak, ciddi ekonomik kayıpları beraberinde getirecektir. Böyle bir maliyet yükü ile karşılaşmamak adına yola hem sevdiklerinizle hem de kasko sigortanızla çıkmalısınız.

Kasko, Kara Taşıtları Sigortası adıyla da bilinir ve zaman zaman Trafik Sigortası ile karıştırılır. Trafik Sigortası genel olarak kazaya dahil olan 3. Kişilere odaklanırken kaskoda ise sigortalının aracına dair zarar dikkate alınır. Kazalar haricinde hırsızlık, yangın, terör eylemleri, grev, hayvan saldırısı gibi özel durumlar da Kasko ile teminat altına alınabilmektedir.

Trafik Sigortası gibi bu sigorta türü de 1 senelik sözleşmelere göre şekillenir. Özel beklentilerinize ya da ihtiyaçlarınıza göre poliçenizi şekillendirebilirsiniz. Standart bir Kasko poliçesinde yurt dışı koruması söz konusu değildir ancak ihtiyaca ve talebe bağlı olarak kişi bunu teminat olarak sonradan dahil edebilir. Eğer tatil planınız yurt dışına yönelikse çarpma/çarpılma ve diğer olumuz durumlara karşı kasko ile güçlü bir koruma sağlayabilirsiniz.

Tatilde Kaza Yapmanız Durumunda İzlemeniz Gereken Adımlar

Tatil sürecinde bir kaza ile karşılaşırsanız almanız gereken aksiyonlara dair bilinçli olmalısınız. Çarpma-çarpıma gibi ciddi hasar bırakacak durumlardan sonra hasarınızı doğru bir şekilde belgelemeye çalışın. Bunun için fotoğraf çekimleri ile beraber kaza tespit tutanağının doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir. Bu öncelikli işlemlerden sonra hem çekici hizmeti için (varsa) hem de genel düzeyde bilgi almak adına sigorta şirketinizle iletişime geçmelisiniz. Kasko kapsamına çekici ya da ikame araç hizmeti dahil edilmişse hızlı bir şekilde aksiyon alınır.

Kazayı takip eden ilk birkaç gün içerisinde vakit kaybı yaşamadan evrakları mutlaka şirkete ulaştırmanız gerekir. Eğer geç kalırsanız ya da yeterli düzeyde evrak ulaştırmazsanız tazminat bedelini alamayabilirsiniz. Teslimden kısa bir süre sonra dosyanız değerlendirmeye alınır ve ödemeniz yapılır. Bu süreçte şirketinizden mevcut dosyanıza dair şeffaf bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Eğitim ömrü uzatıyor, eğitimsizler 5 yıl daha az yaşıyor! Eğitim ömrü uzatıyor, eğitimsizler 5 yıl daha az yaşıyor!

Editör: İrem Karagöz