Instagram

Tamamen yalakalık, gösteriş, cıvıklık, ruhsal sıkıntı, reklam, maymunluk için kullanılan Instagram, Facebook, Tik Tok, X (Twitter) gibi medya araçları aptallaştırma, uyutma, soyma işinden başka bir işleve sahip değildir. 

Hepsinin kapatılması, yasaklanması, sınırlandırılması ülkenin menfaatinedir. Tümü ABD kontrolünde olan sosyal medya kepazeliklerindeki bilgi, belge ve haberlerin yüzde 90’ı yalandır. Ruhsal sağlığı bozma amaçlıdır.

Depozito

2022 yılında Tekirdağ il merkezinde bir ev kiraladık. Elektrik, doğal gaz, su için ilgili kurumlara abonelik için başvurduk. Üç kurum da depozito adı altında 200-800 TL arası paralar almışlardı.

Geçen hafta aynı ilde başka bir konuta taşındık. Elektrik, doğal gaz ve su aboneliklerini yeni adrese taşımak için ilgili kurumlara yeniden başvurduk. Bu üç kurum da 2 yıl bizim depozit olarak ödediğimiz parayı aynı miktarda iade ederek yeniden depozito paraları aldılar.

Bu üç kuruma depozito verdiğim tarihte dolar 13 TL dolayında idi. Şu anda ise 33 TL dolayında. Yüzde 150 dolayında bir artış oldu. Lakin bizim paraları 2 yıldır kullanan üç kurum aynı miktarda parayı geri verdi.

Ortada bir dalavere, hile, soygun, gasp, hak yeme olduğunu düşünüyorum. Bu ahlak dışı işlemleri yapan üç kurumu nefretle kınıyorum.

Arap malı (?)

Evinizde ya da iş yerinizde kullandığınız 100 kadar farklı araç-gereç arasında bir tane, Arap ülkesinde yapılmış ürün var mı? Kişisel olarak son 40 yılda hiç Arap malı aygıt ile karşılaşmadım.

21. yüzyılda icat edilen teknolojik cihazlar arasında Arap ürünü mal oranı binde 1 bile değil. Sadece petrol ve doğal gaz satarak geçinen 1 milyar dolayındaki kitlenin bu dünya uygarlığına zerre katkısı yoktur.

Arap sevicilerin bu manzarayı tez zamanda idrak etmesini umuyorum.

  

Üç Değerli İnsan

2013-2021 yılları arasında 7 yıl kömürü ile tanınan bir ilimizdeki 3 okulda eğitimci olarak çalıştım. Buralarda 500 civarında öğretmen ile tanışma / mesai yapma imkânım oldu.

Duruşuyla, kültürüyle, saygısıyla, araştırmacı kişiliğiyle ve topluma faydalı olucu faaliyetleriyle öne çıkan 10 kadar insan tanıdım.

Yalaka, oportünist derler diye hepsinin adını vermeyeceğim. Öne çıkan üç insanımızı iletmek istiyorum. Bunlar Erdal M., Engin D., Murat S. Bey’lerdir. İkisi Türk Dili Edebiyatı biri biyoloji öğretmeni olan insanlarımız halen kömür diyarında öğretmen ve idareci olarak çalışmaya devam ediyorlar…

Gerçek eğitimcilerin çoğalacağı günler gelsin umudu içindeyim. Lakin aramızda çok sayıda çürük elma vardır…

Ali Özdemir

Eğitimci-Yazar-Yayıncı

0505 220 83 85

www.aliozdemir.net

03.08.2024