Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, şöyle dedi:
“21 Haziran 2024 kendi irademle görevimden ayrıldım. 2018 yılından beri onurum ve şerefim ile yapmış olduğum Alaplı MHP İlçe Başkanlığı görevimi, il başkanı olan şahsın tutarsız davranışları ve genel merkeze aslı olmayan ettiği şikayetler nedeniyle daha fazla beraber çalışmamızın mümkün olmayacağını düşünerek bugün itibariyle Alaplı MHP İlçe Başkanlığı görevimi kendi iradem ile sonlandırmış bulunmaktayım. 
Şunu belirtmek isterim ki 2018 yılından bu yana beraber çalıştığımız dava arkadaşlarımız ile Milliyetçi Hareket Partisinin adap, uslup ve ahlakına uygun şekilde davranarak, hiç bir şekilde ihanet içine girilmeyerek, sadece gerçekler konuşularak davamıza hizmet ettik.  

‘Mevcut il başkanı, Cumhur İttifakı adayına oy verecek kişiler için kötü ithamlarda bulunmuştur’

TRT ekibi Zonguldak'ta! TRT ekibi Zonguldak'ta!

Bazı haber mensuplarına ihanet ile ilgili haber paylaşımı yaptıran kişi ve kişiler için ise şunu belirtmek isterim;  ben size ihanetin aslını şöyle özetleyeyim;  
Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamaları doğrultusunda Cumhur İttifakının adayı Zonguldak'ta Ömer Selim Alan demiştir. Fakat il de yapılan ilçe başkanları toplantısında mevcut il başkanı cumhur ittifakı adayı bize ihanet etmiştir diyip. bu süreçten sonra ona oy verecek olan kişiler için kötü ithamlarda bulunmuştur. Bu söylemlere toplantıya katılan ilçe başkanları da şahittir. İşte ihanet budur, ihanet eden insanlar ile daha fazla beraber çalışmayacağımızı düşünerek, bu ve benzer sebeplerden ötürü görevimi sonlandırmış bulunmaktayım.
Görevimi bırakmış bulunsam da Cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş'in  bize emaneti olan bu kutlu davaya, liderim Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda 3 hilale olan sevdamız devam edecektir." 

Muhabir: Orhan Akyüz