Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Spor Basket 67 Spor Kulübü için açıklamalarda bulundu.

Dural açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Zonguldakspor Basket 67 Kadın Basketbol takımımızın Süper Ligde mücadele edebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak konuya ortak değerimiz olan Zonguldaklılık bilinciyle yaklaştık. Süreç içinde hep birlikte mücadele ettik, konuyu siyaset malzemesi haline getirmedik. Şehrimizde iktidarda olan siyaset mekanizması, bürokrasi, sanayi kuruluşları ve kurumlar mücadeleye ortak olmadılar. İktidarda olanlar bilerek ve isteyerek gerekli iradeyi ortaya koymadılar, baskı unsuru olmadılar.

Olması gereken neydi derseniz; tek bir sanayi kuruluşu  veya kurumun sırtına mali yükü bırakmadan, büyük bir havuz oluşturmaktı. Halkımızın da destek vereceği bu havuz şeffaf bir şekilde, hesap verebilirlilik  ilkesine göre yönetilecek ve bütün bir sene takımımızın ihtiyacı olan gelirin elde edilmesini sağlayacaktı.

Bu organizasyonu kimse yapmadı, yapmak istemedi. Göz göre göre yine Zonguldak kaybetti, Zonguldak insanı kaybetti.

Çocuklarımız, gençlerimiz için rol model olan, onlara sporu sevdiren kadın basketbol takımımız tarih olmak üzere.

Bir Anadolu şehrinden doğan umut ışığı, kadınlarımızın ve halkımızın başarı öyküsü cezasız kalmadı.

Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

Olimpiyatlarda başarısız olmamızın sebebini çokta uzaklarda aramamıza gerek yok sanırım, hemen yanı başımızda. Olmuş, başarmış takımımıza destek yok, kız çocuklarımızın altyapıdan yetişmesine imkân tanınmıyor. Büyük bir emek yok olmak üzere.

Sanki Zonguldak parlasın, yükselsin, büyüsün istemeyen bir  güç var.

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak bizler Zonguldak’ın her sorunu için dün olduğu gibi bugünde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Devrim DURAL İl Başkanı”dedi.

Muhabir: Emre Can Bayram