54 Şüpheli Yakalandı, 20’si Tutuklandı: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde gerçekleştirilen “Siberağ-5” operasyonunda 54 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 20’sinin tutuklandığını duyurdu.

Operasyonun Koordinasyonu ve Kapsamı

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar, Aydın, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Konya, Niğde, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Mersin, Kahramanmaraş, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli, Ağrı, Düzce, Afyonkarahisar ve Şırnak’ta yapıldı.

Suç Türleri ve Uygulanan Tedbirler

Operasyonlar, yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine izinsiz girme ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik düzenlendi. Yakalanan şüphelilerden 24’ü hakkında adli kontrol ve yurt dışı yasağı tedbirleri uygulandı, diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor.

Ele Geçirilen Malzemeler

Mahalle Yağmurda Sular Altında! Zonguldaklı Vatandaş Çözüm Bekliyor! Mahalle Yağmurda Sular Altında! Zonguldaklı Vatandaş Çözüm Bekliyor!

Operasyon sonucunda çok sayıda bilgisayar, taşınabilir bellek, cep telefonu, SIM kart, döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

Editör: Ahmet Furkan Sav