Yatırım programı Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde başlatıldı! Yatırım programı Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde başlatıldı!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ata sporu yağlı güreşlere destek vermemesinin yankıları ve tepkileri sürerken bu sefer de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinin en milli sayılabilecek yağlı direkten Türk bayrağı alma yarışını iptal ettirdiği öğrenildi. 

Türkiye'nin bir çok sahil kentinde olduğu gibi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde yağlı direk yarışları yapılıyor. Her sene Ereğli ilçesinde Bozahane Mevkii'nde Halat Çekme, yüzme, kürek çekme gibi yarışmaların yanı sıra yağlı direkten Türk bayrağı alma yarışı da düzenlenirdi. 

GELEN KOMİTEYE "MAFYAMATİK" HAREKET NEDENİYLE İPTAL!

Kdz. Ereğli'de yıllırdır 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliği içerisinde yapılan ve en çok ilgiyi gören yağlı direkten Türk bayrağı alma mücedelesinin, Beyediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından güvenlik nedeniyle yapılmasını istemediği öğrenildi. Başkan Posbıyık'ın Kaymakam Mehmet Yapıcı ile görüşüp güvenliği bahane ederek yağlı direkten Türk bayrağı alma yarışını kaldırttığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, gelenek olarak yağlı direkte Türk bayrağını alanlara verilecek ödülle ilgili pazarlığın "Mafyamatik" hareket olarak yorumlandığı bu nedenle de güvenlik gerekçesiyle yapılmasının istenmediği ifade edildi.

"100 BİN KİŞİYE GÜVENLİK VAR, 500 KİŞİYE YOK"

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde yağlı direk yarışının güvenlik nedeniyle iptal ettirilmesine tepki gösteren komite üyeleri ve vatandaşlar, "Her sene düzenlenen ve 100 binlerce kişinin geldiği Sevgi, Barış, Dostluk Festivali güvenli de 500 kişinin katıldığı yağlı direk yarışmaları mı güvenli değil? Buna ancak kargalar güler. Asıl gerekçe açıklanmalı. Türk bayrağına ulaşmanın verdiği milli duygularımızla oynanmamalı" diyerek tepki gösterdiler. 

Editör: Osman Sav