Devrek’te Maden Aramaları Halkı Endişelendiriyor

Devrek’te altın aramak amacıyla maden şirketlerine ruhsat verilmesi, ilçe halkını huzursuz etti. İlçe Başkanı, maden aramalarının doğaya ve topluma olan olumsuz etkilerine dikkat çekerek, “Maden aramaları ekonomik kazanç sağlasa da, çevre ve toplum sağlığına zarar vermemelidir. Bu faaliyetlerin bölgemizde doğaya geri dönüşü olmayan zararlar verebileceği endişesini taşıyoruz. Doğal yaşamımızı koruyacağız ve ağaç, yeşil alan ve su kaynakları üzerindeki olumsuz etkileri engelleyeceğiz,” şeklinde konuştu.

Devrek İyi Parti İlçe Başkanı: "Yeşilimize Sahip Çıkacağız"

Devrek İyi Parti İlçe Başkanı Bahadır Kıyıcı, maden aramalarına karşı duracaklarını belirterek, “Yeşilimize sahip çıkacağız,” ifadesini kullandı. Devrek Hür Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Recep Kalmaoğlu ise sürecin yakından izleneceğini ve değerlendirmelerin yapılacağını açıkladı.

Çevresel Endişeler ve Toplum Sağlığı Öncelikli Konular

Öztürk; ‘ Ama iki kişi var cumaya kadar bekliyorum ödemem var ona göre’ Öztürk; ‘ Ama iki kişi var cumaya kadar bekliyorum ödemem var ona göre’

Devrek’teki bu gelişmeler, çevresel dengenin korunması ve toplum sağlığının ön planda tutulması gerektiği vurgusu yapılarak, halkın endişelerini dile getirdiği bir dönemde yaşanıyor.

Editör: İrem Karagöz