Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ilgili olarak son yıllarda çok şeyler yazıldı çizili ve eleştirildi.
İl ve ilçelerden gelen yüzlerce hastalara beklenen sağlık hizmeti yapamadığı ve hatta sağlığına kavuşmak için gelenleri dahi hasta ederek gönderdiği gibi iddialarla sarsılan Üniversite hastanesinde özellikle Rektör İsmail Hakkı Özölçer’in göreve başlamasından sonra çok ciddi sağlık alanında gelişmeler yaşanmaya başladı.
Hastane içindeki hasta odalarının bakımsızlığı, yatakları ve oturma koltuklarının pis ve yırtık şekilde vatandaşların gözünün içine sokulması gibi durumlar basında geniş şekilde yer almıştı. Vatandaşların şikayetleri had safhaya gelmişti.
Vatandaşların bitmek bilmeyen şikayetleri ve basının bu şekildeki eleştirilerine “Ödenek yeterince gelmiyor” gibi cevaplarla geçen yılların ardından yaşanan onkoloji doktoru eksikliği da buna eklenince kızılca kıyametler kopmuştu.
ZBEÜ bu kötü günlerden geçti kimse inkâr edemez ama burası bir Üniversite hastanesiydi. Ne olursa olsun tıbbi cihazların diğer hastanelere oranla burada olması vatandaşları hep buraya yönlendirdi. Eksiklikler olmasına rağmen yıllarca sağlık hizmetine devam etti ve etmeye devam ediyor.
Bu kötü ve olumsuz günleri geride bırakan Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde tüm olumsuzlukları gören ve gerekli olan atılımları yapan Rektör İsmail Hakkı Özölçer hastaneyi tam teşekküllü bir yapıya kavuşturmaya başladı. Eksik olan cihazlar başta olmak üzere diğer noksanlıkları bir bir hayata geçirmeye başlayarak “Bölgenin sağlık üssü” olmayı hak etmeye başladı. Hal böyle olunca da Rektöre şu yakıştırma da yapılmaya başladı.
“Hakkın yenmez Hakkı”
Rektör Özölçer bu çalışmalar çerçevesinde son olarak da Hastaneye yeni alınan anjiyografi cihazı ve yenilenen anjiyografi ünitesi, kalp damar cerrahisi ameliyathanesi ve yoğun bakımının açılışını Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile birlikte gerçekleştirildi.
Hastaneyi ve yenilenen servisleri tanıtan video gösterisinden sonra Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin son iki yılda hastanenin büyük bir dönüşüme imza attığını ve bu dönemdeki dönüşüm için yaklaşık 80 milyon Lira kaynak oluşturulduğunu belirterek alınan anjiyografi cihazı ile beraber son 10 ayda 2000 anjiyo ve 800 stent işlemi uygulandığını bildirdi. Bu çalışmalarda Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e destekleri için teşekkür etti.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise hastanenin, üniversitenin görünen yüzü olduğunu ve zaman içerisinde yıprandığını, hastaneye gerçekleştirilen bu dönüşüm sürecinin üniversite adına çok büyük kazanç olduğunu belirterek yenilenme sürecinde emeği olan herkese teşekkür etti.
Son olarak şunu söylemek gerekirse hani bir söz vardır ya, “Ağlamayan çocuğa meme verilmez.” Demek ki bir şey yapılmak isteniyorsa ve bu sağlık hizmeti için şart ve gerekli ise bunun için her şey göze alınır. Bu konuda elinden geleni yapan başta İsmail Hakkı Özölçer ve diğer tüm görevlileri buradan tebrik ediyorum. İnsan sağlığı ile oynanmaz sağlık her şeyin başıdır. Kalın sağlıcakla…