Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumunu güncelledi. Ülkemizin kuzeybatı kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bu akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinin, Hakkâri ve Van'ın doğu kesimlerinin, yarın (Çarşamba) öğleden sonra Marmara'nın güneyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Tofaş ile kamyonetin karıştığı kazada can pazarı! Tofaş ile kamyonetin karıştığı kazada can pazarı!

Bolu, Karabük ve Kastamonu İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli yağış beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bölgesel Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı ve az bulutlu, bu akşam Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra Kütahya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu.
  • Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı ve çok bulutlu, bu akşam Van ve Hakkâri’nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ