Devrek Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki hizmet binası, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından onaylanan rapor doğrultusunda yıkılacak. Bahsi geçen riskli bina için 03.07.2023 tarihinde yıkım kararı alınmıştı.

Yıkım İhalesi Sonuçlandı

Geçtiğimiz günlerde yapılan yıkım ihalesi, 2886 sayılı Belediye Kanunu'nun 35/c maddesi gereğince gerçekleştirildi ve Nermanoğlu Alt Yapı Kent. Dön. Tes. İşl. San. ve Tic. A.Ş. firması ihaleyi kazandı. Yıkım işlemleri için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından çalışmalar başlayacak.

Muammer Avcı'dan öğrencilere ve velilere müjde! Muammer Avcı'dan öğrencilere ve velilere müjde!

Güvenlik Önlemleri

Yıkım süresince gerekli güvenlik önlemleri Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından titizlikle takip edilecek. Çevrede bulunan esnaf, vatandaşlar ve bina sahiplerinin, yıkım esnasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları ve görevli personelin talimatlarına uymaları önemle rica olunur.

Yıkım çalışmaları başlamadan önce, yüklenici firma tarafından gerekli tüm güvenlik önlemleri alınacak. Vatandaşların, olası kazalara karşı önlemlerini almaları ve uyarılara dikkat etmeleri hayati önem taşımaktadır.

Devrek Haberleri

Editör: Aybüke Ünal