Kastamonu’nun Cide ilçesinde polis ekiplerine silah çekerek mukavemet gösteren iki şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay, Bartın-İnebolu karayolu üzerinde önceki gece meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine polis ekipleri liman bölgesine sevk edildi. Burada bulunan T.D. ve M.E.D., polise direndi ve arbede çıkardı. Şahıslardan biri polis ekibine silah çekerken, diğeri ise tehditler savurdu.

Polis ekiplerine silah çekenler gözaltına alındı! Polis ekiplerine silah çekenler gözaltına alındı!

A W295232 02

Polis Memurları Yaralandı

Olay yerine gelen takviye polis ekipleri, T.D. ve M.E.D.’yi gözaltına aldı. Yaşanan arbedede polis memurları M.H.M., G.M.D. ve S.G. çeşitli yerlerinden yaralandı. Hafif yaralanan memurlar tedavi altına alındı. Gözaltına alınan iki şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A W295232 01

Savcılığın İtirazı Sonrası Tutuklandılar

Cide Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz ederek yeniden gözaltı kararı çıkardı. Polis ekiplerince tekrar gözaltına alınan T.D. ve M.E.D., Cide Adliyesi’ne sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şüphelilerin polis memurlarına karşı cebir ve tehdit kullandıkları, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama" suçundan tutuklandıkları belirtildi. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği kamuoyuna duyuruldu.

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA