25 Eylül tarihinde bir aracı kurum, Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD) hisselerini araştırma kapsamına alarak hedef fiyat belirledi. Şirketin 2024 yılını ton başına 74 dolar FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) ile kapatması beklenirken, 2025 ve 2026 yılları için iyileşme öngörülüyor.

Tilkiyi ekmekle besledi! Tilkiyi ekmekle besledi!

Maliyetlerde Düşüş ve Normalleşme Beklentisi

Stok etkisinin ortadan kalkması ve yurt içi cevher fiyatlarının normalleşmesiyle birlikte, Kardemir'in üçüncü ve dördüncü çeyreklerde maliyet düşüşünden faydalanacağı belirtiliyor. Raporda, 2025'te ton başına 93 dolar, 2026'da ise 103 dolarlık FAVÖK beklentisi dile getirilirken, maliyetlerdeki normalleşmenin sürmesi, küresel ve yurt içi piyasalarda faiz indirimlerinin başlaması ve anti-damping soruşturmalarının sonuçlanmasıyla Kardemir’in yeniden kâra geçeceği ifade ediliyor.

Hisse Geri Alımları Hisse Fiyatına Destek Sağlayabilir

Ayrıca, Kardemir’in hisse geri alımlarına yeniden başlamış olmasının, hisse fiyatı için aşağı yönde bir bariyer oluşturabileceği belirtiliyor. Aracı kurum, bu gelişmenin pozitif bir etki yaratabileceğini vurguladı.

Kardemir İçin Hedef Fiyat Artıyor

Önceki günlerde 5 aracı kurum tarafından açıklanan hedef fiyatlara bir yenisi daha eklendi. Böylece bilanço sonrası hedef fiyat veren kurum sayısı 6'ya yükseldi.

Garanti BBVA Yatırım’dan Hedef Fiyat ve Tavsiye

Garanti BBVA Yatırım, Kardemir (KRDMD) için hedef fiyatını 40,87 TL olarak belirlerken, tavsiyesini “Endeks üstü getiri” olarak açıkladı. Şirketin son fiyatı 26,22 TL seviyesindeyken, %55,87 prim potansiyeli öngörülüyor.

  • Hedef Fiyat: 40,87 TL
  • Son Fiyat: 26,22 TL
  • Tavsiye: Endeks üstü getiri
  • Prim Potansiyeli: %55,87
  • Açıklanma Tarihi: 25 Eylül 2024
Editör: İrem Karagöz