Araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz, DTO Karadeniz Ereğli Meclis Başkanı ve iş insanı armatör Ustamehmetoğlu’nu Ereğli DTO’daki makamında ziyaret etti.

Zonguldak'taki iki köy ve bir mahalle için karar! Zonguldak'taki iki köy ve bir mahalle için karar!

Bu arada Ustamehmetoğlu, Akyüz’ün, İlçedeki tersaneler ve sektöre dayalı sorularını içtenlikle yanıtladı.

Whatsapp Image 2024 07 07 At 15.15.12 (1)

“KAYNAKÇILIK İÇİN ÜNİVERSİTELER İLE MESLEK LİSELERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALIDIR” 
“Yüksek ücretlerle olmak üzere kaynakçı işçisi bulamıyoruz” diyen Ustamehmetoğlu, şöyle konuştu:
“İşsizlik yok, iş var, işçi bulamıyoruz ki... Kaynakçı (ara eleman) ihtiyacımızın giderilmesine yönelik üniversiteler ile meslek liseleriyle iş birliği yapılmalı. Çünkü tersanede ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz, ara eleman sıkıntısı her tarafta var. Emin olun bizim sektörde iş çok, ama ara eleman ihtiyacımız var, yetişmiş vasıflı kaynakçı ve montajcı elemanlarına ihtiyaç duyulmakta.
Paslanmaz ve argon kaynak bilen, kaynak konusunda uzmanlaşmış personele ihtiyacımız var. Mobilya ve panel montajlarında da yetişmiş elemana ihtiyacımız var. Yani İşçi bulamıyoruz.”

“İŞ İÇİN GELEN YENİ NESİLİN TEK İSTEDİĞİ KAÇ PARA VERECEKSİN, HANGİ MASADA OTURACAĞIM”
Armatör Ustamehmetoğlu, “İş için gelenlerden bazıları kaç para vereceksin diyorlar, ‘hangi masada oturacağım’ anlayışı var. Yeni nesilin istediği tek şey bu…" diye konuştu

ZİYARETTEN MEMNUNİYET DUYDU
Bu arada ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Ustaoğlu, konuğuna ikramlarda bulundu, fotoğraf çekildi. Gazeteci Akyüz, konukseverliğinden dolayı Ustaoğlu’na teşekkür etti.

Muhabir: Emre Sezer Sürücü