Zonguldak Kömürspor’un eski antrenörü Cahit Terzi’nin işletmeciliğini yaptığı 100.yıl Ecopark tesislerinin turizm ruhsatı iptal edilerek mühürlendi.

Zonguldak’ın Bakacakkadı Beldesinde iş insanı Cemil Çakmaklı tarafından  49 yıllığına kiralanan 100.yıl Ecopark tesisleri bir çok yatırımcı tarafından kiralamış ancak dikiş tutmamıştı. 

Son olarak Zonguldak Kömürspor’un eski antrenörü Cahit Terzi tarafından kiralanan tesisler yapılan büyük yatırımlarla birlikte adeta turizmin gözdesi haline geldi.

Adım adım takip etti! Madenci kenti uzay kafes köprüye kavuşuyor! Adım adım takip etti! Madenci kenti uzay kafes köprüye kavuşuyor!

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.24.50

Son olarak milyonlarca lira harcanan Ecopark tesisleri turizmin belgesi iptal edildi.

Belgenin iptal edilmesinin sebebi ise alanın zamanında sportif faaliyetler yapılmasına izin verilmesi ve ticari faaliyetlerinin kullanılmasının yasak olması gösterildi.

YASAK YERİ KİRALAMIŞ

İddiaya göre ticari faaliyetlerin yasak olmasına rağmen 100.Yıl vakfı onursal başkanı Cemil Çakmaklı, Cahit Terzi’ye tesisi kiralayarak 2,5 yıl boyunca 2 milyon bir ücret aldı. Terzi’nin 5 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.25.01

BELGEYİ İPTAL ETTİRMİŞ

İddialara göre tesisin iş yaptığı gören 100.yıl vakfı onur başkanı Cemil Çakmaklı, işletmeci Cahit Terzi’yi tesisten çıkarmak için Turizm Bakanlığından tesisin turizmin belgesini iptal ettirdi. Terzi, belgenin iptali sonrasında büyük zarara uğradı. 

KANDIRILDIK

Tesis işletmecisi Cahit Terzi, “5 yıllık bir sözleşme ile aldık. Sözleşmenin karşılığında da yatırım karşılığında da vakıf bize söyledi yaptık. Yaptıktan sonra işler hale getirdik. Güzel çalıştı 2, 2,5 sene. 5 yıllık sözleşmenin sonunu beklemediler. Burası iş yapmaya başladı. İş yapınca kendilerini tekrar alıp başkalarına satmak için böyle yönteme başvurdular. Bizim buradaki pozisyonumuz biz kandırıldık. Burada ticaret yasakmış. Ticaretin yasak olduğunu orman bakanlığını gidince anladık.35 yıldır burada ticaret yapılmasının yasak olduğunu orman başkanlığında söylediler. Biz o zaman işe uyandık. Vakıf başkanı bunu biliyor. Vakıf başkanı hem vakfı kuruyor hemde şirketi kuruyor.  Kendi şirketine 49 yıllık kiralıyor. Kimse de bilmiyor. Burada ticaret yapılmayacağını kimse bilmiyor”dedi.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.25.09

177 BİN DOLAR YATIRIM YAPTIK

177 bin dolar yatırım yaptıklarını ifade eden Terzi, “Ormanın burası vermesinin sebebi de sportif faliyetler yapılması. Bölge çocuklarına futbol, tenis, güreş yapılması için veriyor.  Bunlar yapılmadığı gibi ticaret yapılıyor. Geriye dönük incelediğinde kira şeylerimiz var. Vakfa şikayetçi olduğumuzu bildirdik. 177 bin dolar yatırım yaptım. Vakıf başkanının adı geçmiyor. Bütün iş Cemil Çakmaklı ile geçiyor. Cemil Çakmaklı ne derse o oluyor. Güvenliğe o emir veriyor herşeye o emir veriyor. Görevden alınmıştı. Kayyum gelmişti. Son mahkemeleri ne oldu bilmiyorum.”

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.24.55

Whatsapp Image 2024 08 23 At 16.24.40

Kaynak: Haber Merkezi