Zonguldak Havalimanı’nı işleten ZONHAV, artan iç hat uçuş talepleri üzerine dikkat çekici bir açıklama yaptı. Vatandaşlar, özellikle İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirlere doğrudan uçuş yapılmasını talep ederken, ZONHAV yetkilileri bu talepleri Türk Hava Yolları'na (THY) iletmenin daha doğru olacağını belirtti. Şu anda Zonguldak Havalimanı'ndan sadece İstanbul Havalimanı'na iç hat seferleri düzenleniyor.

Vatandaşlar THY’ye Başvurmaya Teşvik Edildi

ZONHAV yetkilileri, vatandaşlardan gelen taleplere “Havalimanımızda iç hatlarda yalnızca Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'na uçuş yapmaktadır. Talebinizi Türk Hava Yolları’na iletebilirsiniz” şeklinde yanıt verdi. Zonguldaklılar, doğrudan uçuş taleplerinin gerçekleşmesi için THY ve diğer havacılık yetkililerine başvurularını sürdürüyor.

Uzun zamandır haber alınamıyordu, evinde ölü bulundu! Uzun zamandır haber alınamıyordu, evinde ölü bulundu!

İç Hat Talepleri Artıyor

Zonguldak Havalimanı'ndan diğer büyük şehirlere daha fazla sefer talep eden vatandaşlar, havalimanının potansiyelinin yeterince kullanılmadığını savunuyor. Özellikle yaz aylarında, büyük şehirlere olan talebin arttığına dikkat çeken yerel halk, sadece İstanbul'a uçuş yapılmasının yetersiz olduğunu belirtiyor. Uçuş ağının genişletilmesinin bölge ekonomisine de katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Yetkililerden Adım Bekleniyor

Vatandaşlar, Türk Hava Yolları ve ilgili mercilerin taleplerini dikkate alarak, özellikle turistik bölgelere direkt seferlerin başlamasını bekliyor. Bu gelişmenin, bölgedeki turizmi canlandıracağı ve Zonguldak'ın daha fazla turiste ev sahipliği yapacağı öngörülüyor. Ancak, şu ana kadar uçuş ağının genişletilmesi konusunda somut bir adım atılmış değil.

Editör: İrem Karagöz