Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), maden ocaklarına 3 bin 850 metre uzunluğunda bant ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Armutçuk, Amasra, Kozlu, Üzülmez ve 
Karadon’un ihtiyacı olarak tekstil örgülü konveyör bandı için ihale yapılacak.

“Çürümeyecek, küflenmeyecek”

Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı vatandaşlara seslendi! Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı vatandaşlara seslendi!

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun müessese müdürlüklerinden Armutçuk’a 500 metre, Kozlu’ya 250 metre
Üzülmez’e 2 bin metre, Amasra’ya 500 metre ve Karadon’a 600 metre olmak üzere toplamda 3 bin 850 metre uzunluğunda tekstil örgülü konveyör bandı temini için ihale gerçekleştirilecek. 
Konveyör bandı yapımında kullanılan doku malzemesi yer altı şartlarında çürümeyecek,
küflenmeyecek, kimyevi ve fiziki özelliklerini değiştirmeyecektir. Kaplama malzemesi olarak kullanılacak lastik alaşımı da yer altı şartlarında fiziksel ve kimyasal
özelliklerini değiştirmeyecektir. 
İmal edilmiş haldeki konveyör bantları iç katlara rutubet intikal ettirmeyecek ve bu sebeple katlar arası ayrılmalar ve kabarmalar olmayacak.
Konveyör bantlarının alt, üst ve yan kaplama yüzeyleri düz kenarları temiz ve doğrusal olacak, yüzeylerde çukurluk, çatlak, yara, bere, şişkinlik, katmer v.b. özürler bulunmayacaktır. Bilhassa
pres kenarları birleşme yerleri ek yeri görünüşünde olmayacak, pres kabarmaları ihtiva etmeyecektir. 

Düzgün dokunmuş olacak

Doku malzemesi dışarıya taşmayacaktır. Doku malzemesi düzgün dokunmuş olacak ve dokuda yabancı maddeler, düğüm, şişkinlik ve boğum bulunmayacaktır.
Konveyör bantları boyları doğrultusunda düzgün ve doğrusallığı tam olarak imal edilecektir. Konveyör bantlarının garanti süresi içinde kullanılmaları esnasında dahili kat kopmaları, anormal uzamalar, katlar arası ve alt, üst kaplamalar arası kabarma olmayacaktır. Bu gibi hallerin oluşmasında bantta hata görülen kısımlardan numune alınacak ve mukavemet kontrolleri
yapılacaktır. Doku malzemesi boylarına ek ihtiva etmeyecektir. Geniş detaylı bilgi ihale şartnamesinde yer almaktadır.”

Whatsapp Image 2024 09 25 At 08.09.39

Konveyör bant nedir, ne işe yarar?

Konveyör bantlar, katı malzemelerin uzun mesafelerde yatay veya eğimli olarak taşınmasında kullanılan en önemli taşıma araçlarıdır. Malzemeyi taşımak için iki döner kasnak kullanarak çalışan bu konveyör bant sistemleri sonsuz sayıda kanca, dişli, kova ve geniş lastik kayışlardan oluşabilir.

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 4 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Whatsapp Image 2024 09 25 At 08.09.39 (1)

Muhabir: Orhan Akyüz