Zonguldak’taki İmam hatip lisesi imam hatip lisesine taşındı!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, yeni eğitim öğretim yılı için Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, geçici olarak Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşınmasına karar verildiğini bildirdi.

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın eğitim yuvasının lideri Bozkan, yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının etkin kullanımı, tasarruf tedbirleri, eğitim binalarının kurumsal kapasitelerinin etkin, tam ve verimli kullanılması kapsamındaki Milli Eğitim Bakanlığının yazıları, emir ve talimatlarının değerlendirilerek Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki toplam derslikleri ile öğrenci mevcutlarının değerlendirildiğini söyledi.

“Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi bınasına taşınmasına karar verildi”

Milli Eğitim Bakanlığının, ilgili genel müdürlüklerinin, Valiliğin, ilgili eğitim paydaşlarının da onayı alınarak yeni eğitim öğretim döneminde Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, geçici  Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşınmasına karar verildiğine dikkati çeken Müdür Bozkan, şöyle konuştu:
“Milli Eğitim Bakanlığımızın verdiği bu onayın ilimiz eğitim öğretim sürecine çok boyutlu katkısı bulunmaktadır. Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesinin geçici olsa da Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesine taşınmasıyla bu okulumuzun tüm derslik ve eklentileri (okul pansiyonu, uygulama cami vb.) etkin ve verimli kullanılacaktır.”

“Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 
Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşındı”

Müdür Bozkan, şöyle devam etti:
“Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına ise Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının tamamlanıncaya kadar taşınmasıyla da sabah erken saatlerdeki giriş, akşam geç saatlerdeki çıkış sona erecek. Bu uygulamanın getirdiği olumsuz kaygılar ortadan kalkacak, blok ders uygulaması sona erecek, öğrencilerimizin okulda kalma süreleri artacak, verilecek eğitimin standardının yükselmesine katkı sağlayacaktır. Eğitim binalarının verimli, tam kapasiteyle kullanımı da sağlanmış olacaktır. Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin güçlendirme ve restorasyon çalışmaları tamamlandığında  okullarımız kendi binalarında eğitim öğretime devam edecektir. Güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının kısa sürede  tamamlanması için süreci hassasiyetle takip ediyor ve gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimize, velilerimize, Zonguldak’ımıza, eğitim camiamız hayırlı olmasını diliyorum. Tüm çabamız öğrencilerimizin yüksek yararı içindir.”

Yayla ve Karaelmas Mesleki Teknik Anadolu liselerinde ikili eğitim sona eriyor

Müdür Bozkan, şu ifadeleri kullandı:
“Deprem tahkiki sonucunda güçlendirme ve restorasyon kapsamına alınan Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son iki eğitim sezonundan beri Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasını iki okul sabahçı ve öğlenci olarak birlikte kullanıyorlardı. Aynı binanın birlikte kullanılmasından kaynaklı olarak sabahçı olan öğrenci grubunun çok erken saatlerde okula başlamaları, öğlen arasının kısa olması, öğlenci grubun akşam geç saatlerde çıkması, ders saati sayısının fazla olmasından dolayı derslerin blok yapılması gibi birçok olumsuzluğu beraberinde getirmişti. Bu konuda birçok öğrenci ve veli talepleri dile getirilmişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu hassasiyet ile takip ediyordu, duyarsız kalınmadı, alternatif çözüm önerileri değerlendirildi.”

“Çözüm üretildi”

Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi binasının güçlendirme ve restorasyon çalışması tamamlanıp kendi binasına taşınıncaya kadar geçici şehit Gökhan Esen Anadolu Lisesi binasına taşınması suretiyle çözüm üretildiğine işaret eden Müdür Bozkan, “Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının tamamlanarak kendi binasında bir an önce eğitim öğretime başlaması için Zonguldak’ta göreve başladığımız günden bu yana tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak Milletvekili Sayın Muammer Avcı, Zonguldak Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu ile Milli Eğitim Bakanlığının ilgili tüm birimlerinin desteği alınarak özel çaba sarf edildi.
Güçlendirme ve restorasyon çalışmalarında ihale aşmasına gelinmesi için gereken süreçler bir bir tamamlandı.
Diğer okul türlerine göre ders saati zaten fazla olan bir meslek lisesi binasında iki meslek lisesi tarafından (Yayla Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) eğitim öğretime 
devam etmesinin getirdiği zorlukları süreç içerisinde gördük, iki yıl önce alınmış bir karar olduğu için çözüm arayışı içerisinde iken öğrenci, veli ve kamuoyundan yansıyan talepler yıl içerisinde eğitim müfettişlerimiz, ekip arkadaşlarımızla birlikte değerlendirilmiştir” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı ile Valiye teşekkür

Zonguldak’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Denetimlere Devam Ediyor... Zonguldak’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Denetimlere Devam Ediyor...

Müdür Bozkan, ilin eğitim kalitesinin artırılması için destek veren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Yusuf Tekin’e, bakanlığın ilgili genel müdürlüklerine, Zonguldak Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’na, eğitim ailesinin tüm paydaşlarına teşekkür ettiğini dile getirdi.

Muhabir: Orhan Akyüz