Olayda iki araç ve bir ev de hasar görürken, saldırının arkasında organize bir suç örgütünün olduğu ortaya çıktı. İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanan 6 şüpheli, Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

A W275143 08

Gece Yarısı Kundaklama Paniği

18 Ağustos günü saat 04.30 sıralarında Zonguldak İncivez Mahallesi Aydoğmuş Sokak’taki Sahilkent Sitesi'nde meydana gelen olay, mahalle sakinlerini korkuttu. Patlama sesiyle uyanan apartman sakinleri, yangını fark ederek hızla binayı tahliye etti. İ.Y.'ye ait 67 ADT 722 plakalı Mercedes marka otomobilin kundaklanması sonucu, park halindeki iki araç ve bir ev de büyük zarar gördü. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına aldı ancak Mercedes marka lüks otomobil kullanılamaz hale geldi.

A W275143 05

Polisler çatıya çıkan işçileri ikna etmeye çalışıyor! Polisler çatıya çıkan işçileri ikna etmeye çalışıyor!

Güvenlik Kameraları Olayı Aydınlattı

Olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, yüzünü kapatan bir şüphelinin elinde bidonla otoparka girdiğini ve kısa süre sonra yangının başladığını tespit etti. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlükleri koordineli olarak çalıştı. Üç gün süren operasyon sonunda, kundaklama olayının ardındaki suç örgütü İstanbul’da tespit edildi.

A W275143 02

Tefecilik Faaliyetleri ile Bağlantılı Organize Suç Örgütü

Kundaklama olayının İstanbul'da tefecilik yapan organize bir suç örgütüyle bağlantılı olduğu anlaşıldı. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ersin Y. ile birlikte diğer şüpheliler E.Y., B.Ö., S.İ.B., Y.B. ve H.S.B. gözaltına alındı. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Kundaklama eylemini gerçekleştiren kişinin S.İ.B. olduğu öne sürülürken, olayın tefecilik sebebiyle verdikleri parayı geri alamayan suç örgütünün bir intikam girişimi olduğu iddia edildi.

A W275143 09

Gözaltına alınan şüphelilerin oto galeri ve inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösterdiği öğrenildi. Sevk işlemleri sırasında şüphelilerden birinin yakını, "Hami'yi kurtar" şeklinde bağırarak dikkat çekti. Şüphelilerin adliyedeki sorgu işlemleri sürüyor.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA