Trump, dünya genelinde artan gerilimlerin, hızlı bir şekilde önlem alınmadığı takdirde büyük bir savaşa yol açabileceğini söyledi. Nükleer güçlerin ve mevcut diğer kapasitelerin devreye girmesiyle, olası bir savaşın önceki dünya savaşlarından çok daha farklı olacağını vurguladı.

"Amerikan Tarihinin En Utanç Verici Günü": Afganistan’dan Çekilme

Trump, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesini Amerikan tarihinin en utanç verici günü olarak nitelendirdi. Bu geri çekilmenin dünyanın çeşitli bölgelerinde çatışmaları tetiklediğini ve ABD’nin uluslararası itibarını zedelediğini belirtti. Trump, bu durumun Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını ve İsrail’deki 7 Ekim saldırısını da tetiklediğini ileri sürdü.

Trump: "Bagram Hava Üssü Asla Bırakılmamalıydı"

Trump, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Bagram Hava Üssü’nün Çin’in kontrolüne geçtiğini belirterek, bu stratejik üsse dair alınan kararların büyük bir hata olduğunu söyledi. Çin’in nükleer silah ürettiği yere yakın olan bu üssün önemine dikkat çekti.

"Afganistan’da 85 Milyar Dolar Değerinde Silah Bıraktık"

Trump, ABD’nin Afganistan’da 85 milyar dolar değerinde silah ve askeri malzeme bıraktığını ifade etti. Bu silahların Afganistan’ın dünyanın en büyük silah satıcılarından biri haline gelmesine yol açtığını belirtti.

Sigara yasağı başlıyor: 2009 sonrasında doğanlar satın almayacak! Sigara yasağı başlıyor: 2009 sonrasında doğanlar satın almayacak!

"Önceki Dünya Savaşlarına Benzemeyecek"

Trump, nükleer güçlerin ve yeni savaş teknolojilerinin devreye girmesiyle, olası bir Üçüncü Dünya Savaşı'nın önceki dünya savaşlarına benzemeyeceğini söyledi. Ukrayna’nın Rusya topraklarında ilerlemesinin büyük bir savaşa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Trump’tan NATO Eleştirisi: "Savunma Harcamaları Yüzde 3’e Çıkarılmalı"

Trump, NATO üyesi ülkelerin savunma harcamalarının GSYH’nin yüzde 3’üne çıkarılması gerektiğini savundu. ABD’nin NATO içinde savunma harcamalarıyla diğer ülkelerin yükünü taşıdığını belirterek, müttefik ülkelerin savunma harcamalarını artırmaları gerektiğini vurguladı.

Editör: Ahmet Furkan Sav