Ağaç altlarında ve kafelerde serinlemeye çalışan vatandaşlardan bazıları ise denize girerek rahatlamaya çalıştı. Deniz suyu sıcaklıklarının da 23 dereceye kadar yükseldiği bildirildi.

Valilikten Kritik Uyarı

Zonguldak Valiliği, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların saat 11.00 ila 16.00 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Valilik, bu saatlerde dışarıda bulunmanın sağlık açısından tehlikeli olabileceğini belirterek, dikkatli olunmasını istedi.

A W225987 03

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak ve çevresi için önemli bir uyarı yayımladı. 11 Haziran Salı gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının önemli ölçüde artması bekleniyor. Bugünden itibaren Perşembe ve Cuma günlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yüksek Sıcaklıklar İçin Önlemler

Meteoroloji, yüksek sıcaklıkların etkili olacağı bu günlerde vatandaşları saat 11.00 ila 16.00 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların bu saatlerde açık alanda bulunmamaları gerektiği vurgulandı.

A W225987 02

Uzmanlardan Tavsiyeler

Uzmanlar, kavurucu sıcaklarda dışarı çıkılmaması gerektiğini ve güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde güneşten korunmanın önemini vurguladı. Vatandaşların bol su içmesi, hafif giysiler giymesi ve gölgelik alanlarda bulunması tavsiye edildi.

Gazeteci Ahmet Kurt'un acı günü! Gazeteci Ahmet Kurt'un acı günü!

Zonguldak'ta hava sıcaklığının 30 dereceye kadar ulaşacağı ve nem oranının yüzde 85'lere kadar çıkması bekleniyor. Gölgesi bile sıcaktan bunaltan şehirde, serinleme arayışları sürüyor.

Kaynak: İHA