Zonguldak Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Alparslan Küçük, kuruçaya gelen üçüncü zam sonrasında kahvehane, kafeterya ve çay ocaklarındaki yeni fiyat tarifesinin 9 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu. Küçük, “Kuruçaya gelen zamlardan kaynaklı olarak çay fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldık.” diyerek, esnafın artan maliyetler karşısında zor durumda kaldığını ifade etti.

Yeni Çay Fiyatları Yürürlüğe Girdi

Bartın Zonguldak karayolunda feci kaza! Bartın Zonguldak karayolunda feci kaza!

9 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olan yeni fiyat tarifesine göre, kahvehanelerde çayın fiyatı 12,50 TL, çay ocaklarında 10 TL, kafeteryalarda ise 25 TL olarak belirlendi. Alparslan Küçük, yapılan zammın maliyet artışlarına paralel olduğunu belirterek, “Esnafımız da vatandaşımız da bu süreçten olumsuz etkileniyor, ancak sürdürülebilir bir hizmet sunabilmemiz için bu fiyat artışları zorunlu hale geldi.” dedi.

Esnaf ve Vatandaş Zorlanıyor

Çaya gelen üçüncü zam sonrasında hem esnaf hem de vatandaşlar, artan maliyetler karşısında zorlandıklarını dile getirdi. Özellikle çay ocakları ve kahvehaneler, maliyetlerin sürekli yükseldiğini belirterek bu durumun iş yapmayı zorlaştırdığını ifade etti. Vatandaşlar ise günlük harcamalarının ciddi şekilde arttığını ve ekonomik şartların her geçen gün daha da zorlaştığını vurguladı.

Editör: Ahmet Furkan Sav