Atatürk’ün 26 Ağustos 1931 tarihinde gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaretin yıl dönümünde, şehir genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

I M G 5842

Etkinlikler kapsamında, 23 Ağustos Cuma günü itibarıyla şehir genelinde resmi daireler, kamu kurumları ve deniz araçları bayraklarla donatıldı. Şehir caddeleri ve meydanları Atatürk’ün resimleriyle süslenirken, ışıklandırma çalışmaları yapıldı.

26 Ağustos Pazartesi günü yapılacak anma törenleri, saat 10:00’da Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Valilik ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Türk Bayrağı göndere çekilecek.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özölçer, Avrupa'nın En Büyük Yükseköğretim Fuarı'nda Zonguldak'ı Tanıttı! BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özölçer, Avrupa'nın En Büyük Yükseköğretim Fuarı'nda Zonguldak'ı Tanıttı!

I M G 5841

Belediye Başkanı günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yapacak. Ayrıca, bir öğrenci tarafından Atatürk’e ithafen şiir okunacak ve halk oyunları gösterisi yapılacak. Tören, Atatürk Anıtı’nda sona erecek.

Programın devamında, Atatürk’ün karaya ilk ayak bastığı limana çiçek bırakılacak ve denizden getirilen Türk Bayrağı Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na teslim edilecek.

Günün son etkinliği olarak, saat 21:00’de limanda bulunan römorkörler ışıklandırılacak ve anma etkinlikleri sona erecek.

Kaynak: İHA