Manisa'nın Soma ilçesinde gerçekleştirilen "İthal Kömüre Hayır" mitinginde, Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, madencilerle birlikte hareket ederek ithal kömüre karşı birlik oldu. 

Akçul'un Açıklamaları Zonguldaklı Madencileri Kızdırdı
Akçul, mitingde yaptığı konuşmada, "Zonguldak TTK'da kömür mü üretiliyor da paralarını ödüyorsunuz? Bizler kömür üretiyoruz, o halde bizlerin hakkı niye verilmiyor?" diyerek Zonguldak madencilerinin kömür üretmediği imasında bulundu. Bu sözleriyle Akçul, Zonguldak madencilerini kızdırdı ve tepkilere yol açtı.

Kamu İşletmeleri ve Özel Sektör Meselesi
Akçul, madenciliğin zorlu bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Hep söyledik yine söylüyoruz. Bu işi bilenler yapmalıdır," dedi.

Akçul, atıl durumdaki kömür sahalarının özel sektöre verilmesinin gerekliliğini kabul etmekle birlikte, "Elimizde kalan bir avuç kamu işletmesinin öyle ya da böyle özel sektöre verilmesine karşıyız," şeklinde net bir duruş sergiledi. "Kamu işyerleri korunmalı ve özel sektöre örnek olacak şekilde ıslah edilmelidir," ifadesini kullanarak işçilerin haklarının korunması gerektiğinin altını çizdi.

Et fiyatına yaklaştı! Görenler gözlerine inanamadı! Et fiyatına yaklaştı! Görenler gözlerine inanamadı!

Akçul'dan İşçi Hakları İçin Mücadele Vurgusu 
Akçul, özel sektöre karşı olmadıklarını, fakat özelleştirme uygulamalarına karşı durduklarını belirtti. "İşsizliğe, ücretlerin eritilmesine, işçinin hakkının yenmesine karşıyız," dedi. Maden işçilerinin haklarını savunmak için her türlü demokratik eylemde bulunacaklarını vurgulayarak, "Yol yakınken vazgeçin yoksa, en demokratik hakkımız olan direnme hakkımızla meydanlarda olacağız," ifadeleriyle sonlandırdı.

"Zonguldak TTK’da kömür mü üretiliyor da paralarını ödüyorsunuz?" "Zonguldak TTK’da kömür mü üretiliyor da paralarını ödüyorsunuz?"

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA