ZONGULDAK

Zonguldak Valisinden “Yolun Sonu Bayram Olsun” mesajı!

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “ “Yolun Sonu Bayram Olsun” mesajı verdi.

Abone Ol

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “ “Yolun Sonu Bayram Olsun” mesajı vererek, Kurban Bayramı’nda il genelinde huzur ve güvenliği 2 bin 487 personelin sağlayacağını bildirdi.

Vali Hacıbektaşoğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ile Sahil Güvenlik Bot Komutanının katılımıyla Valilik binasının protokol girişinde son bir yılı değerlendirmek amacıyla Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

“Kurban Bayramı’nda huzur ve güvenliği 2 bin 487 personel sağlayacak”

Vali Hacıbektaşoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz ayları nedeniyle iller arası hareketliliğin artmasını beklediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Bu sebeple vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için trafik denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Amacımız tüm vatandaşlarımızın bu bayramda sevdiklerine sağ salim kavuşmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda 1.289 Emniyet Teşkilatı, 1.140 Jandarma Komutanlığı, 58 Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere toplam 2.487 Personel ile şehrimizin huzur ve güvenliği için çalışıyoruz.
Kurban Bayramı tatili süresince şehir içi ve şehirlerarası karayollarımızda trafik yoğunluğunun artacağı göz önünde bulundurularak gerekli trafik tedbirleri en üst seviyeye alınmış, vatandaşlarımızın daha güvenli yolculuk yapmaları amacıyla ilimiz genelinde 151 ekip, 1.075 personel  görevlendirilmiştir.”

Vali Hacıbektaşoğlu bir bir anlattı 

Vatandaşlardan ve araç sürücülerinden bayram tatili sürecindeki yolculukları sırasında kurallara riayet etmelerine hassasiyet göstermelerini istediklerine işaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle devam etti:
“Trafikte aşırı hız yapmamaları, araçta ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri takmaları, otobüs yolcularının da emniyet kemeri kullanması,cep telefonuyla görüşme yapmamaları, araç sürücülerinin yaya geçitleri ile kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları, sürücülerin şerit kullanma ve yakın takip kurallarına riayet etmeleri, sürücülerin dikkat ve konsantrasyonlarının dağılmaması için her iki saatte on dakika mola vermeleri, karayolları üzerinde zorunlu haller dışında duraklama ve park etme gibi ihlallerin yapılmaması, yola çıkılmadan önce araç bakımlarının yapılarak eksikliklerinin giderilmesi gibi trafik kurallarına riayet etmek, trafik kazalarının önüne geçilmesi ve güvenli bir yolculuk içinoldukça büyük bir önem arz etmektedir.

“Yolun Sonu Bayram Olsun” mesajı

Vali Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda, trafikte sorumluluk bilincini artırmak amacıyla ‘Hayatla Yarışılmaz’ mottosu kullanılmıştı. Bu bayramda ise ‘Yolun Sonu Bayram Olsun’ diyerek trafik kazalarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir.
Bu vesileyle; değerli Zonguldaklı vatandaşlarımızın, saygıdeğer basın mensuplarımızın ve kıymetli mesai arkadaşlarımızın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte huzur, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.”