AK Parti toplandı! AK Parti toplandı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi'nden hurda olarak çıkışı yapılan ürünlerin Zonguldak Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi’ne girişinin yapılmadığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine TTK Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.

18 Kişiye Ceza Yağdı

TTK Teftiş Kurulu’nun yürüttüğü Hurda Yolsuzluğu soruşturması sonucunda, 18 kişiye ceza verildi. Üzülmez Müessesesi'nde bulunan hurdaları Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'ne eğitim amaçlı verdikleri iddia edilen, ancak satıldığı ortaya çıkan hurdalarla ilgili soruşturma tamamlandı. TTK Üzülmez Müessesesi Müdürü Murat Köseoğlu, müdür yardımcısı Gültekin Kara, İşletme Müdürü Müjdat Birol ve Elektromekanik İşletme Müdürü Şevket İnce'nin de aralarında bulunduğu 15 kişiye, maaşlarının 8'de 1'i oranında aylıktan kesme cezası verildi.

Sahte Evrak Düzenlenmiş

TTK Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemede, ceza alan 18 kişinin Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'ne verilen ve satılan milyonlarca liralık hurdayı kuruma geri alınmış gibi göstererek sahte evrak düzenledikleri ortaya çıktı. Teftiş Kurulu, idari soruşturmanın ardından adı geçen 18 kişi hakkında adli soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunacak.

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal