Zonguldak Spor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, Kırmızı-Lacivertli taraftarları yasa boğan haberi verdi. Tan, "İNG Süper lig 2. Hafta mücadelesinde cumartesi (yarın ) saat 15.00 de Zonguldak Site Kapalı salonu evimizde oynamamız gereken son Avrupa Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe Opet karşılaşmasına çıkamayacağımızı basketbol federasyonuna bildirmiş bulunmaktayız. Alınan karar gereği Zonguldakspor basket 67- Fenerbahçe Opet müsabakası oynanmayacaktır…" dedi. Kurallara göre, Zonguldak Spor Basket 67, OGM Ormanspor karşılaşmasının ardından 5 Ekim'de kendi sahasında oynayacağı Fenerbahçe karşısında da sahaya çıkamazsa ligden ihraç edilecek.

KARAELMAS'A KARA LEKE!
2022 yılında kurulan Zonguldak Spor Basket 67, ilk etapta 2022-2023 sezonunda Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi (KBBL) Play-Off Şampiyonu ve 2023-2024 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL) Normal Sezon Şampiyonu olarak 2024-2025 sezonunda ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL)'de mücadele etmeye hak kazandı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Okan Şentürk, Zonguldakspor FK Yönetim Kuruluna dahil oldu! Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Okan Şentürk, Zonguldakspor FK Yönetim Kuruluna dahil oldu!

Sadece 2 yıl içerisinde inanılmaz bir başarıya imza atan Kırmızı-Lacivertli kulüpte, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nde bütün masrafları Yönetim Kurulu kadrosu üstlendi. Ancak, Zonguldak Spor Basket 67'nin şampiyon olduğu 17 Mart'tan bu yana Kulüp Başkanı Kanat Tan, Zonguldak-Ankara-İstanbul arası mekik dokusa da bütün uğraşlara rağmen ne ulusal bazda ne de yerel bazda kulübe sponsor bulunamadı. Tan, tüm umutlarıyla birlikte lige katılım parasını karşılayıp, fikstür çekimine katılarak son ana kadar umutlarını diri tutsa da Kırmızı-Lacivertli kulübe destek çıkan olmadı.

İlk olarak ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 1.haftasında OGM Ormanspor deplasmanına çıkamayan Zonguldak Spor Basket 67, hükmen mağlup sayılmış, 1 puan cezası ve 30 bin TL de para cezası almıştı. Kırmızı-Lacivertli Kulüp Başkanı Başkan Kanat Tan, iç sahada oynayacakları Fenerbahçe karşılaşmasından önce son olarak Halk TV üzerinden çağrı yapmasına ve çeşitli görüşmeleri gerçekleştirmesine rağmen ihtiyaç duyulan 15 milyon TL bulunamadı.

Böylelikle, 2 yıl içerisinde 2 kez şampiyonluğa ulaşan ve daha az bütçelerle Süper Lig'e yükselen Zonguldak Spor Basket 67 kapanma aşamasına geldi.

Muhabir: Emre Sezer Sürücü