Yarın temsilcimiz Zonguldak Kömürspor ile Bartınspor, Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur mücadelesi için Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Sezona galibiyetle başlayan Kırmızı-Lacivertliler ve bu sezon hiç resmi maça çıkmamış Kırmızı-Beyazlılar arasında müthiş bir Batı Karadeniz derbisi izleyeceğimiz kesin.  

Öncelikle şu noktaya değineceğim. Zonguldak Kömürspor, sezon öncesi hazırlıklarına 5 Ağustos’ta başlarken, Bartınspor ise Kırmızı-Lacivertlilerden tam 8 gün sonra 13 Ağustos'ta başladı. Bu sezon özellikle hücum anlamında da oldukça iyi bir kadroya sahipler ve transferlerini erken yapmanın avantajlarını da elinde bulunduruyorlar. Bartınspor, bu sezon tek hazırlık maçını Kilis Belediyespor karşısında oynadı ve 1-0 kaybetti. 

8 günde 3 maç oynayacak olan Zonguldak Kömürspor ise Elazığ FK, Karabük İdman Yurdu ve Değirmenlikspor ile 3 hazırlık maçı oynadı bu karşılaşmalardan 2 mağlubiyet 1 beraberlikle ayrıldı. Ayrıca 7 Eylül’de ilk resmi maçına çıkan Kırmızı-Lacivertliler, Erciyes 38 FK’yı 2-0 yenerek lige taraftarının önünde galibiyetle başlarken haftaya da oldukça moralli girdi. Teknik Direktör Can Güven’in kadrosunda geç gelen transferler ve hala hazır olmayan oyuncular olsa da iç saha avantajı, oyuncuların birbirleriyle 4 maça çıkmış olmaları gibi önemli etkenler de bulunuyor. Özellikle resmi maç kısmını ben burada çok önemli görüyorum. 

Erciyes 38 FK karşısında özellikle oyun içerisinde değişen sistemlere, oyuncu pozisyonlarına ve hücum varyasyonlarına dikkat çekmiştim. Antrenmanda oyun üzerine önemli çalışmalar yapıldı ve üzerinde duruldu. Tabiki bunlar pat diye olacak şeyler değiller ancak bir gelişim görebilecek miyiz bunu her şeyden çok merak ediyorum ki bunu söylememin nedenlerinden bir tanesi de Can Güven ve yardımcılarının bu takıma uzun vadede çok çok önemli şeyler katacak olduğunu düşünüyor olmam.

Tabiki beklentimiz galibiyet. Zaten oldukça dar bir fikstür, 15 Eylül'de de Tepecikspor deplasmanı var. Bu açıdan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda 2'de 2 ile başlamak hem moral hem motivasyon açısından gelecek için oldukça önemli. Can Güven ve öğrencilerine dar fikstürde Bartınspor karşısında başarılar diliyorum.