Teknik Direktörümüz Can Güven’in oyun içerisindeki doğru dizilimini çok beğendim. 4-3-3 dizilimiyle başladık sol kanat Mehmet Gürkan Öztürk, Sağ Kanat Sefa Durmuş, Forvet Arda Akgül, Mümin Uyar ve Yusuf Emre Alyaprak 8 numara, Güney Gençel 6 numara. Hücumda ise 3-5-2 oyun dizilimine geçtik. Sağ kanattan gelişen hücumlarda Gürkan-Arda, sol kanattan gelişen hücumlarda Arda-Sefa ikilisini gördük içeride. 

Özellikle oyunun hücum kısmında Mehmet Gürkan Öztürk, Mümin Uyar ile birlikte orta sahanın hücum kısmını çok iyi yönetti.  

Takımı genel olarak beğendim. Mehmet Alaeddinoğlu ile birlikte 1 santrafor transferi daha eklendiği taktirde çok iyi bir sezon geçirebileceğimizi umuyorum. Oyunun hücum kısmında Mehmet Alaeddinoğlu gibi bir tecrübe ve Mümin Uyar gibi bir yetenek sol ve sağ ön orta sahada pozisyonunda çok iyi işler çıkaracaktır ama kesici 6 numara konusunda fikrim hala aynı. 3-5-2 hücum setinde Gürkan’ın yanına bir santrafor ve orta sahanın ofansifliğini dengeleyebilen tek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Yoksa Mehmed Alaeddinoğlu ve Mümin Uyar’ı yan yana oynatamayız enazından her maçta işlemez.

Necmi Çoban, geçen seneye göre topları daha doğru kullanabilen bir profil çizdi. Yaptığı bindirmeler Sefa Durmuş’la ikiye birleri açtığı ortalar ki ilk golde bu şekilde geldi zaten. Necmi ile Sefa güzel bir ikiye bir, Umut Kerem Ayar doğru zamanda bindirme ve gol. 

Umut Kerem Ayar’ı buraya eklememin sebebi gol değil. Doğru zamanda hücuma çıkıyor olması. Bu seviyede bu tür goller oyuncuya gereksiz özgüven ya da özgüvensizlik yükleyebilir ancak Umut’a bu olmadı. Mevkisini hep doğru zamanda terk etti. Enerisini de doğru kullanmış oldu. Yaşının 23 olmasını da baz alırsak önemli bir transfer. Hakan Çevik’in ayrılığından sonra Melih Mert Kaya ve Ethem Ercan Pülgir’in duran toplardaki etkinliğinin de beni mutlu ettiğini söyleyebilirim. 

Oyuncu oyuncu, pozisyon pozisyon baktık biraz da oyun geneline bakalım. 

Güzel varyasyonlar gördük, oyunun hücum kısmını elimizde tuttuk ama takım saha içerisinde dinlenemedi. Özellikle 2-0'dan sonra, ikinci yarının 50.dakikasından sonra rakibin sert presine karşı çok yumuşak kaldık. Oyunu doğru zamanda sertleştirebilmeliyiz. Doğru sertikte oynayan takım her zaman rakibine psikolojik üstünlük kurar. Doğru zamanda topu ayağımızda biraz daha fazla tutarak aktif dinlenme yapabilmeliyiz. Bu tür maçlarda tempoyu doğru orantıda belirleyebilmemiz lazım yoksa daha dinamik takımlara karşı sorun yaşayabiliriz. Skorların özellikle 70'lerden sonra daha çok değiştiği bi ligde bunu yapabilmek çok önemli.

Tempo konusuna neden değindim? Geçtiğimiz sezon Vanspor'a kendi sahamızda 2-1 yenildiğimiz maç. Son dakikalar ve 1-0 öndeyiz. Taç kullanıyoruz, duran top kullanıyoruz, hücumda baskıya almışız ama asla aktif dinlenme yapmadık ve 2 kornerde 2 gol bulup 3 puanı alıp gittiler. Hani maçı baştan sona anlatacak halim yok ama aktif dinlenme yapmış olsaydık o 2 gol de gelmezdi öyle söyleyeyim.

Uzun lafın kısası mevcut oyunumuzu ilerleyen süreçlerde daha da geliştirip tempoyu da belirleyebildiğimiz bir oyun planı ortaya çıkartabilirsek rakiplerimizin korkulu rüyası oluruz. Taraftarıyla, sahada oynanan oyunla bir cehenneme döner Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu.