Zonguldak'ta kestanenin kilogram fiyatı 300 TL olarak belirlenirken, Sinop'ta bu fiyat 300-350 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kastamonu'da da benzer bir tablo yaşanıyor ve kestane 300 TL'den satılıyor.

Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta Kestane El Yakıyor! Zonguldak Haberleri̇ (2)-1

Karabük, Bartın, Düzce ve Bolu'da Fiyatlar Henüz Belirlenmedi

Kestanenin önemli üretim bölgelerinden olan Karabük, Bartın, Düzce ve Bolu'da henüz fiyatlar tam olarak belirlenmiş değil. Ancak diğer illerdeki fiyatlar göz önüne alındığında, bu bölgelerde de kestanenin yüksek fiyatlardan satışa sunulması bekleniyor.

Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta Kestane El Yakıyor! Zonguldak Haberleri̇ (1)

OSB'de heyelan! Fabrika yolu kapatıldı! OSB'de heyelan! Fabrika yolu kapatıldı!

Vatandaşlar Yüksek Fiyatlara Tepkili

Kestane fiyatlarının yüksekliği özellikle Zonguldak, Sinop, Kastamonu'daki vatandaşların tepkisini çekmiş durumda. Vatandaş, “Yıllardır kestaneyi kendi memleketimizde yetiştiriyoruz, ama bu fiyatlarla artık biz bile zor alıyoruz. 300 lira nedir? Böyle giderse kestaneyi ancak zenginler yiyebilecek! Her yıl kestane zamanı dört gözle beklerdik ama bu fiyatlarla nasıl alacağız bilmiyorum. Kestane üretim bölgesinde yaşıyoruz ama fiyatlar el yakıyor." diyerek tepki gösterdi.

Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta Kestane El Yakıyor! Zonguldak Haberleri̇ (1)-1

Bölgede kestanenin en çok üretildiği illerde dahi bu kadar pahalı olması, birçok kişi tarafından eleştiriliyor. Fiyatların bu denli yüksek olmasının nedenleri arasında düşük rekolte, artan talep ve yüksek üretim maliyetleri olarak tahmin ediliyor. 

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi